iPhone X tuli ennakkotilattavaksi – toimitusajat venähtivät heti viikkoihin

iPhone X -värivaihtoehdot.
iPhone X -värivaihtoehdot.

Applen uusi iPhone-huippumalli iPhone X on tullut ennakkotilattavaksi. Puhelin on tulossa saataville 3. marraskuuta alkaen, mutta saatavuus on aluksi odotetusti erittäin rajattu.

Suomessa iPhone X:n hinta on 64 gigatavun tallennusmuistilla 1 179 euroa ja 256 gigatavun tallennusmuistilla 1 349 euroa.

iPhone X:n tuotannossa on ollut suuria haasteita eikä Apple vielä toistaiseksi pysty valmistamaan puhelinta riittävän suuria määriä. Raportoidusti Applella olisi vain noin 2-3 miljoonaa iPhone X -puhelinta valmiina toimitusten aloitukseen viikon päästä.

Heikko saatavuus näkyi myös iPhone X:n arvioitujen toimitusaikojen nopeana pidentymisenä ennakkotilausten avauduttua. Puhelin tuli ennakkotilattavaksi Suomen aikaa kello 10.01 ympäri maailman suoraan Applelta ja jälleenmyyjiltä. Jo muutamissa minuuteissa toimitusaikaennusteet Applen omassa Suomen verkkokaupassa olivat pidentyneet molempien värien ja tallennusmuistiversioiden osalta 4-5 viikkoon. Applen Yhdysvaltojen verkkokaupassa ennusteet toimituksista puolestaan ehtivät venähtää tämän artikkelin julkaisuhetkeen myös jo 2-3 viikkoon.

iPhone X:n merkittävimpiä uudistuksia ovat lähes koko etupuolen kattava 5,8 tuuman näyttö, ensi kertaa iPhonessa OLED-näyttöpaneelilla, sekä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi tullut Face ID -kasvontunnistus.