Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 11 -mallien akkukapasiteetit paljastuivat viranomaistiedoista – iPhone 11 Pro Maxissa peräti 25 prosenttia suurempi akku kuin edeltäjässään

Apple itse ei kerro iPhone-puhelimistaan niiden RAM-käyttömuistin määrää kuten ei myöskään akkujen kapasiteettia. Tästä syytä näiden tietojen varmistumista pitää odottaa muista lähteistä.

Nyt uudet iPhone 11 -mallit ovat ilmestyneet Kiinan TENAA-viranomaisen tietokantaan, varustettuna tiedoilla akkujen kapasiteetista ja RAM-käyttömuistin määrästä.

Akku on jokaisessa iPhone 11 -mallissa kasvanut verrattuna edeltäjäänsä:

Suuremmat akkukapasiteetit ovat pääselitys uusien iPhone-mallien pidentyneille toiminta-ajoille. Applen mukaan akku kestää iPhone 11:ssä tunnin pidempään kuin iPhone XR:ssä, iPhone 11 Prossa neljä tuntia pidempää kuin iPhone XS:ssä ja iPhone 11 Pro Maxissa viisi tuntia pidempään kuin iPhone XS Maxissa.

iPhone 11 on yhtä paksu, 8,3 millimetriä, kuin edeltäjänsä iPhone XR mutta iPhone 11 Pro -mallit 0,4 millimetriä paksumpia 8,1 millimetrin paksuudellaan kuin iPhone XS -mallit. Sen lisäksi tilaa uusien iPhone-mallien sisällä suuremmille akuille on Pro-malleissa suhteessa edeltäjiinsä säästänyt myös luopuminen myös niissä näytön kosketusvoiman tunnistavasta 3D Touch -toiminnosta.

TENAA-tiedot ovat vahvistaneet myös kaikkien iPhone 11 -mallien sisältävän nyt 4 gigatavua RAM-käyttömuistia. Osassa tiedoista ennakkoon ja vielä julkistuksen jälkeenkin on mainittu määräksi 6 gigatavua Pro-malleissa mutta näin ei näytä todellisuudessa olevan. Esimerkiksi suorituskykytestisovellukset ovat kertoneet säännönmukaisesti 4 gigatavun RAM-muistista myös Pro-malleissa. Myös iPhone XS -malleissa oli jo 4 gigatavua RAM-muistia mutta iPhone XR:ssä 3 gigatavua.

iPhone 11 -puhelimet tulevat saataville nyt perjantaista 20. syyskuuta alkaen.

iPhone 11 eri väreissä.
iPhone 11 eri väreissä.