Ihmiset jonottivat tuntikausia turhaan Apple-kaupan edessä – haluttua puhelinta ei saatavilla

Applen uudet iPhone 7 ja iPhone 7 Plus tulivat perjantaina 16. syyskuuta myyntiin Suomessa ja ensimmäisissä 27 muussa maassa.

Kuten juuri kerroimme, on iPhone 7 Plus sekä uusi peilimusta väri myös iPhone 7:n osalta myyty loppuun eikä niitä ole saatavilla kuin ensimmäisille ennakkotilaajille – eikä kaikille heillekään.

Australiassa uudet iPhonet tulevat myyntiin ensimmäisenä maailmassa ja Sydneyssä Apple-kaupan edessä olikin merkittävä määrä, jo 30-40 ihmistä jonottamassa. Mutta suuri pettymys oli edessä: tuntikausien, ja jopa päivien, odotuksesta huolimatta iPhone 7 Plus -mallia ei tarjolla ole. Monet jonottajat olivat juuri sitä tulleet ostamaan, kertoo TabTimes.

Aivan ensimmäisenä jonossa oli 17-vuotias Bishoy Behman. ”Se on todella turhauttavaa, että olen nukkunut sateessa, tuulessa ja kylmässä ja olen ollut täällä koko päivän”, Behman sanoi pettymyksen aiheuttaneen tiedon kuultuaan. ”Minulle on naurettu, minusta on otettu kuvia ja olen käytännössä vain kärsinyt, ja lopulta en saa vastineeksi mitään. En saa edes puhelinta.”

Apple tarjosi jonossa olleille ihmisille hyvityksenäharmista 100 dollarin Apple-kaupan lahjakortit.

Ensimmäisenä jonossa ollut Behman aikookin nyt ostaa iPhone 7:n, jota on saatavilla. ”Aion pysytellä paikalla ja hankkia 7:n, koska tiedäthän, olen lojaali ja olen ensimmäinen.” Pieleen mennyt jonotus ei myöskään lannistanut häntä. ”Todennäköisesti tulen jonottamaan ensi vuonnakin.”

Alla videolla tunnelmia iPhone 7 -jonosta Sydneystä.