Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein poikkeuksellinen Watch D -älykello myyntiin Suomessa - erikoisuutena verenpaineen mittaus

Huawei on tuonut nyt myyntiin Suomessa poikkeuksellisen Watch D -älykellonsa, joka on varustettu erityisillä terveyden mittausominaisuuksilla.

Huawei Watch D:ssä on älykelloissa poikkeuksellinen Huawein kehittämä verenpaineen mittaus, joka perustuu erityiseen, rannekkeen sisältämään ja ilmalla täyttyvään pussiin. Watch D onkin Huawein mukaan ensimmäinen CE-sertifioitu älykello, joka on varustettu EKG-seurannalla ja verenpaineen mittauksella.

Alun perin Huawei Watch D julkistettiin Kiinassa jo loppuvuodesta 2021 ja globaaleille markkinoille Huawei esitteli sen toukokuussa 2022.

Suomessa Huawei Watch D:n suositushinta on 449 euroa.

Huawei Watch D:n muotoilu poikkeaa Huawein muista älykelloista ollen pelkistetympi ja tarkoituksenmukaisempi. Kellossa on suorakulmion muotoinen näyttö sekä varsin kookkaat reunukset näytön ympärillä. Ainoa värivaihtoehto on musta varustettuna fluoroelastomeerirannekkeella.

Verenpainetta mitatessa Huawei Watch D:hen kiinnitetyt ranteen ympäri kiertyvä ilmapussi täyttyy ensin puristamaan rannetta, jolloin kello pystyy havaitsemaan käyttäjän verenpaineen ilmatyynyn tyhjentyessä. Kellolla voi määritellä sekä ylä- että alapaineen, ja Huawei kertoo, että Watch D yltää yltää verenpainemittauksessa jopa ±3 mmHg:n virhemarginaalin tarkkuuteen.

Huawei Watch D:ssä on täyttyvä ilmapussi rannekkeen sisäpuolella verenpaineen mittaamiseksi.
Huawei Watch D:ssä on täyttyvä ilmapussi rannekkeen sisäpuolella verenpaineen mittaamiseksi.

Aiemmin älykelloista esimerkiksi Samsungin Galaxy Watch4 -älykellot ovat pystyneet jo seuraamaan verenpaineen muutoksia sen jälkeen, kun ne on kalibroitu erillisen verenpainemittarin antamien tietojen perusteella. Huawei Watch D:n kanssa tällaista ulkopuolisen laitteen avulla tapahtuvaa kalibrointia ei tarvita.

Huawei Watch D on varustettu verenpaineen ja EKG-sydänsähkökäyrän mittauksella.
Huawei Watch D on varustettu verenpaineen ja EKG-sydänsähkökäyrän mittauksella.

Verenpaineen mittauksen ohella Huawei Watch D tukee EKG-sydänsähkökäyrän mittausta ja lisäksi mukana on myös ihon lämpömittari, jollainen on nähty jo muissakin Huawein älykelloissa.

Huawei Watch D osaa anturiensa avulla ilmoittaa myös esimerkiksi valtimotaudin, rytmihäiriöiden ja uniapnean mahdollisuudesta.

Toki mukana on myös tavallinen optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus sekä unen ja stressin seuranta. Erilaisia harjoitustiloja Huawei Watch D tukee yli 70 kappaletta. Kellossa on myös GPS-satelliittipaikannus, Bluetooth 5.1 -yhteys ja NFC-lähiyhteys.

Huawei Watch D:n AMOLED-näytön koko on 1,64 tuumaa, tarkkuus 456 x 280 pikseliä ja pikselitiheys 326. Kello on myös IP68-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivis. Mitat ovat 51 x 38 x 13,6 millimetriä ja paino ilman ranneketta 40,9 grammaa. Kellon runko on alumiinia.

Huawein mukaan Watch D:n 451 milliampeeritunnin akku kestää tyypillisessä käytössä 7 päivää. Tyypilliseen käyttöön kuuluu muun muassa kuusi verenpainemittausta ja viisi sydänsähkökäyrämittausta päivässä. Latausjohto kiinnittyy Watch D:n pohjaan magneettisesti.

Käyttöjärjestelmänä Huawei Watch D:ssä on HarmonyOS.