Huawei nimitti Suomen yhtiölleen uuden toimitusjohtajan

Huawei on nimittänyt uuden toimitusjohtajan Suomen yhtiön johtoon.

David Liu on nimitetty jo 1. lokakuuta 2017 alkaen Huawei Technologies Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän vastaa yhtiön kaikista kolmesta liiketoimintayksiköstä Suomessa. Liiketoimintayksiköt ovat Carrier Business Group, Consumer Business Group ja Enterprise Business Group.

Liu on tehnyt yli viisitoistavuotisen uran Huaweilla. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Huawein pääkonttorilla Shenzenissä kansainvälisistä yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana sekä myyntijohtajana. Hän siirtyy Suomen johtotehtäviin Huawein Kaakkois-Aasian media- ja yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta. Liu on valmistunut Hangzhou Electronic Science and Technology Universitystä.

”Seuraavan viiden vuoden aikana erityisesti esineiden internet (IoT) ja 5G-teknologia tulevat vaikuttamaan yhteiskuntaan. Molemmilla tulee olemaan merkittävä rooli esimerkiksi suomalaisissa älykaupunki- ja älyliikennehankkeissa”, Liu sanoo.

Suomessa Huawei on ollut vahvasti mukana verkkohankkeissa ”Meidän tavoitteenamme on päästä kehittämään Suomeen yhä nopeampia internetyhteyksiä”, David Liu summaa.

”Huawei investoi joka vuosi huomattavan osan liikevaihdostaan tuotekehitykseen, jotta pysymme kehityksen kärjessä ja voimme tarjota asiakkaillemme parhaita ratkaisuja. Teemme kaikkemme, jotta asiakkaamme menestyvät myös jatkossa.”

Huaweilla on Suomessa myyntitoiminnan ohella kuluttajaliiketoiminnan tuotekehityskeskukset Helsingissä ja Tampereella. Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää kaikkiaan 370 henkeä.