Suomalaisten suosikkipuhelimen karu kohtalo: ei Android Oreota Honor 8:lle

Huawei on perunut lupauksensa Android Oreon tuomisesta Honor 8:lle. Viime kuussa Honor-osaston toimitusjohtaja George Zao totesi haastattelussa, että Huawei suunnittelee Android Oreon tuomista Honor 8:lla ja Honor 8 Prolle lähiaikoina. Etenkin Honor 8 on maailmalla suosittu puhelin, jota Huawei on myynyt merkittäviä määriä.

Vajaa kuukausi edellisten lausuntojensa jälkeen, Huawei on nyt perunut lupauksensa Android Oreon tuomisesta Honor 8:lle. Yhtiö perustelee päätöstä puhelimen rauta- ja ohjelmistorajoituksilla, jotka estävät päivityksen tuomisen. Sanantarkasti Huawein lausunto kuuluu seuraavasti:

”…olemme pahoillamme kertoessamme teille, että Honor 8 ei ole yhteensopiva Android Oreo -päivityksen kanssa johtuen laite- ja ohjelmistorajoituksista. Työskentelemme aina kovasti asiakkaidemme eteen ja olemme todella iloisia siitä, että olette Honor-asiakkaanamme. Epäonnistumisemme on pahoiteltavaa.”

Tarkempia syitä yksityiskohdista, jotka lopulta estivät Android Oreo -päivityksen, Huawei ei ole antanut. Teknisiltä vaatimuksiltaan Android Oreo ei vaadi merkittävästi aiempaa enemmän suoritintehoa tai muistikapasiteettia, vaan toimii hyvin halvemmillakin puhelimilla kuten Nokia 2:lla.