Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Honor vahvisti: Google-palvelut tekemässä paluun älypuhelimiin ja tabletteihin

Google-palvelut ovat palaamassa Honor-laitteisiin.

Honor on vahvistanut, että globaalit Honor-älypuhelimet ja -tabletit tulevat jatkossa sisältämään jälleen Googlen palvelut (Google Mobile Services).

Honor julkisti tänään Kiinassa uudet Honor 50 -sarjan älypuhelimensa.

Honorin antaman tiedon mukaan sekä läpikäy Googlen palveluihin liittyvää turvatarkistusta ja yhteensopivuustestausta, mikä jälkeen Googlen odotetaan myöntävän Honorin laitteille sertifoinnin.

Honor ei ole toistaiseksi tarkemmin yksilöinyt, missä Honor-laitteissa Googlen palvelut tullaan näkemään ja milloin. Se on ainoastaan vahvistanut, että uudet Honor 50 -sarjan älypuhelimet lukeutuvat tähän joukkoon.

Google-palvelut jäivät aiemmin pois uusista, markkinoille tuoduista Honorin Android-laitteista myös toukokuusta 2019 eteenpäin, kun Yhdysvallat kuuluisalla tavalla asetti Huawein kieltolistalleen. Honor oli aiemmin Huawen kuluttajaliiketoiminnan toinen brändi. Yhdysvaltojen rajoitus esti yhdysvaltalaisena teknologiana myös Googlen palvelujen osalta yhteistyön Huaweilta.

Huawei ilmoitti 17. marraskuuta 2020 kuitenkin Honorin myynnistä Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd -yritykselle, jonka takana on muun muassa yli 30 Honor-brändin edustajaa, jakelijaa ja jälleenmyyjää.

Jo aiemmin tammikuussa älypuhelinjulkistuksensa yhteydessä Honor kertoi vahvistaneensa useiden kumppanuuksien jatkon. Honorin mukaan sen kumppaneina jatkavat AMD, Intel, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK Hynix sekä Sony. Nämä toimittavat Honorin tuotteisiin muun muassa järjestelmä-, muisti- ja muita piirejä sekä esimerkiksi kamerakennoja, ja niiden osalta Yhdysvaltojen rajoitusten vaikutukset ovat ainakin tämän hetken tiedon mukaan poistuneet.

Näiden lisäksi Google-palvelujen paluu älypuhelimiin on Honorille ensiarvoisen tärkeää, sillä niillä on keskeinen vaikutus tuotteiden houkuttelevuuteen esimerkiksi Euroopan markkinoilla.