Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Honor ilmoitti palaavansa Suomen älypuhelinmarkkinoille - "Olemme todella innoissamme tästä uudesta alusta"

Honor on vahvistanut palaavansa pian myös Suomen älypuhelinmarkkinoille.

Ensimmäisenä älypuhelinuutuutena tulossa on Honor 50.

”Olemme todella innoissamme tästä uudesta alusta. Pienen hiljaiselon aikana olemme kehittäneet tuotteitamme ja suunnitelleet tulevaa. Nyt kaikki on valmista – uusi HONOR on täällä ja se on entistäkin käyttäjälähtöisempi, innovatiivisempi ja itsenäisempi. Tämä näkyy kaikissa tulevissa lanseerauksissamme”, kuvailee Honorin Suomen markkinointijohtaja Suvi Surenkin.

Honor 50 -älypuhelinlanseeraus on Honorin ensimmäinen globaaleilla markkinoilla sen Huaweista irtautumisen jälkeen, ja siksi erityisen mielenkiintoinen. Huawei myi Honorin marraskuussa 2020 ja Honor toimii tätä nykyä itsenäisenä yhtiönä uudessa omistuksessa, mikä on vapauttanut sen Yhdysvaltojen Huaweille asettamista rajoituksista. Tämän myötä jo aiemmin vahvistetulla tavalla myös Honor 50 sisältää tutut Googlen palvelut.

”Olemme onnistuneet aloittamaan yhteistyön useiden toimittajakumppaneiden kanssa jo varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi tuleva HONOR 50 -älypuhelin varustetaan Google Mobile Services -palveluilla, jotka tarjoavat asiakkaillemme kattavamman sovellusympäristön ja ilmiömäisen mobiilikokemuksen”, toteaa markkinointijohtaja Surenkin.

Honor 50 sisältää Googlen palvelut.
Honor 50 sisältää Googlen palvelut.

Honor on kertonut jo aiemmin järjestävänsä Suomessa 26. lokakuuta Honor 50 -aiheisen mediatilaisuuden ja vähintään Honor 50:n ennakkomyynnin voikin odottaa tällä perusteella alkavan lokakuun lopulla. Vielä tässä vaiheessa Honor ei ole vahvistanut tarkempia tietoja saatavuudesta ja hinnoittelusta.

Honorilla on takanaan pitkä historia Suomessa, joka oli aikanaan Honorin ensimmäisiä merkittäviä markkinoita Kiinan ulkopuolella. Suomessa Honorin markkinaosuus nousi myös poikkeuksellisen korkeaksi useiden menestysmallien siivittämänä.

Honorin tarina alkoi Suomessa vuonna 2014 Honor 6 -älypuhelimella ja sitä seurasivat menestysmallit Honor 7, Honor 8, Honor 9, Honor 10 ja viimeisimpänä Honor 20.

”Arvostamme sitä, että suomalaiset kuluttajat ovat aina ottaneet meidät omakseen ja haluamme tarjota heille jatkossakin innovatiivisia tuotteita hyvissä hintapisteissä. Vaalimme yhteisiä muistoja kutsumalla suomalaiset kuluttajat jakamaan parhaat muistonsa HONORista kuvan tai videon muodossa HONOR Finlandin Instagram-tilillä. Jakamalla muiston voi voittaa HONOR 50 -älypuhelimen”, kertoo myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi.

Uusilla tuotteilla tarkoituksena on vähintään toistaa aiempi menestys. Kotimarkkinoillaan Kiinassa Honor onkin onnistunut jo nostamaan nopeasti markkinaosuuttaan kuluvan vuoden aikana, ja Honor on noussut kotimaansa markkinoilla jo kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinbrändiksi.

Honorin siirtyminen uuteen omistukseen mahdollisti sille uuden alun. Alkuvuodesta 2021 Honor vahvistikin, että sen kumppaneina jatkavat AMD, Intel, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK Hynix sekä Sony. Nämä toimittavat Honorin tuotteisiin muun muassa järjestelmä-, muisti- ja muita piirejä sekä esimerkiksi kamerakennoja.

Honor 50 -sarjan älypuhelimet Kiinan markkinoille Honor julkisti jo kesäkuussa, jolloin samalla kerrottiin myös jo niiden suunnitellusta globaalista saatavuudesta.

Honor 50:n muotoilua hallitseva elementti on ovaalin muotoinen takakamerakohouma, jonka sisällä sijaitsee kaksi ympyrää. Ominaisuuksien kohokohtia Honor 50:ssä ovat 120 hertsin virkistystaajuuden ja 6,57 tuuman reunoiltaan kaareva AMOLED-näyttö, 108 megapikselin pääkamera, 32 megapikselin etukamera, Qualcomm Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri tuella 5G-mobiiliverkkoyhteydelle sekä 4 300 milliampeeritunnin akku 66 watin pikalatauksella.

Honor 50:n takakamera-alueelle on muotoiltu kaksi ympyrää.
Honor 50:n takakamera-alueelle on muotoiltu kaksi ympyrää.

Yhteensä itsenäisellä Honorilla on noin 10 000 työntekijää eri toiminnoissaan. Yli puolet työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa neljässä tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa ja yli 100 laboratoriossa ympäri maailman. Honorin mukaan itsenäistymisensä jälkeen se on jättänyt jo 5 500 patenttihakemusta.

Älypuhelinten lisäksi Honor on jatkamassa luonnollisesti myös muissa tuotekategorioissa, joissa aiemmin vuoden 2021 aikana Suomenkin markkinoilla on nähty esimerkiksi Honor Band 6 -aktiivisuusranneke sekä Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet. Honorin on tarkoitus jatkaa sen 1+8+N-strategiaa, joka pitää sisällään älypuhelimia, puettavia älylaitteita ja yhteistyökumppaneiden kanssa kehitettyjä tuotteita.

Honor 50:n tekniset tiedot

 • 6,57 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö 2340×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella, 120 hertsin virkistystaajuudella ja 300 hertsin kosketustunnistuksella sekä HDR10+-laajasävyskaalan väritoistolla
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Neljä takakameraa
  • 108 megapikselin pääkamera 1/1,52 tuuman kennolla, 0,7 mikronin pikselikoolla (yhdeksän pikseliä yhdistäen 12 megapikselin kuvakoolla 2,1 mikronia) ja f/1,9-aukolla
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 2 megapikselin makrokamera
  • 2 megapikselin syvyyskamera
  • Maks. 4K-videokuvaus
 • 32 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla, maks. 1080p-videokuvaus
 • Qualcomm Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • USB-C-liitäntä
 • 4 300 milliampeeritunnin akku 66 watin pikalatauksella (akku tyhjästä täyteen 45 minuutissa)
 • Mitat 159,96 x 73,76 x 7,78 millimetriä ja paino 175 grammaa