Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Honor 50 -älypuhelinten myyntiintulo Euroopassa lähestyy - Honor järjestää mediatilaisuuden Helsingissä 26. lokakuuta

Honor 50 -älypuhelinlanseerauksen on jo aiemmin huhuttu tapahtuvan Euroopan markkinoilla lokakuun lopulla.

Tänään Honor on kertonut järjestävänsä myös Suomessa 26. lokakuuta paikallisen Honor 50 -aiheisen mediatilaisuuden. Huhujen mukaan ainakin Honor 50 -ennakkomyynti voi alkaa lanseeraustilaisuuksien yhteydessä lokakuun lopulla.

Honor 50 -älypuhelinlanseeraus on Honorin ensimmäinen globaaleilla markkinoilla sen Huaweista irtautumisen jälkeen, ja siksi erityisen mielenkiintoinen. Honor toimii tätä nykyä itsenäisenä yhtiönä uudessa omistuksessa.

Honor julkisti Honor 50 -sarjan älypuhelimet Kiinan kotimarkkinoilleen jo kesäkuussa, jolloin samalla kerrottiin myös jo niiden suunnitellusta globaalista saatavuudesta. Euroopan markkinoille Honor on tuomassa uudet älypuhelimensa jälleen Googlen palveluilla varustettuna perustuen Android 11 -käyttöjärjestelmäversiolle ja Magic UI -käyttöliittymälle. Siirtyminen uuteen omistukseen on vapauttanut Honorin Yhdysvaltojen Huaweille asettamista rajoituksista.

Honor 50 eri väreissä.
Honor 50 eri väreissä.

Raportoidusti Euroopan markkinoille on tulossa Honor 50 -sarjan lippulaivamalleista vain Honor 50, eikä ainakaan toistaiseksi Kiinassa julkistettua Honor 50 Prota.

Honor 50 -puhelinten muotoilua hallitseva elementti on ovaalin muotoinen takakamerakohouma, jonka sisällä sijaitsee kaksi ympyrää. Ominaisuuksien kohokohtia Honor 50:ssä ovat 120 hertsin virkistystaajuuden 6,57 tuuman AMOLED-näyttö, 108 megapikselin pääkamera, 32 megapikselin etukamera, Qualcomm Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri sekä tuki 5G-mobiiliverkkoyhteyksille ja 4 300 milliampeeritunnin akku 66 watin pikalatauksella.

WinFuture.de-sivuston Roland Quandtin löytämien tietojen perusteella Honor 50:n hinnat ainakin osassa Eurooppaa olisivat 499 euroa (6+128 Gt) ja 599 euroa (8+256 Gt). Snapdragon 778G:llä varustettuja älypuhelimia löytyy markkinoilta edullisempaankin hintaan, mutta Honor 50 tarjoaa osin enemmän premium-ominaisuuksia, kuten kaartuvan näytön, korkeamman tarkkuuen kameran sekä tehokkaan pikalatauksen.

Honor ei ole vielä vahvistanut hinnoittelua.

Honor 50:n rinnalla ainakin osalle Euroopan markkinoista voidaan esitellä myös uusi Honor 50 Lite -malli.