Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HMD Global avaa oman dataroaming-palvelunsa – toimii myös muissa kuin Nokia-älypuhelimissa

Suomalaisen HMD Globalin liiketoiminta on toistaiseksi keskittynyt Nokia-puhelinten ja niiden lisävarusteiden myyntiin.

Nyt HMD Global kuitenkin laajentaa toimintaansa laitteista palveluihin avaamalla uuden HMD Connect -palvelun, joka mahdollistaa mobiilidatan käytön ulkomailla.

HMD Connect -sovellus tullaan julkaisemaan Google Play -sovelluskaupassa. Aluksi julkaisu tapahtuu vielä testiversiona HMDConnect.comin kautta. Starter Kit -aloituspaketti maksaa 19,95 euroa ja sisältää postitse toimitettavan SIM-kortin sekä 1 gigatavua dataa.

Esimerkkinä palvelun hinnasta mainitaan myös 1 gigatavun datasiirtoa 14 päivän paketissa ulkomailla voivan maksaa 9,95 euroa ja lisäysten tämän päälle alkaen 5 eurosta. Tämä on kuitenkin esimerkki hinnasta, jossa esiintyy alueellisia ja määrällisiä eroja. Tietyillä alueilla samalla hinnalla saa pienemmän määrän datasiirtoa.

Maksutapana palvelussa toimivat luotto- ja muut maksukortit.

HMD Connect -palvelua ei ole rajattu vain Nokia-puhelimiin, vaan sitä voi halutessaan käyttää myös muilla puhelimilla. HMD Global aikoo kuitenkin jakaa uutta palveluaan osana älypuhelimiaan ja niiden rinnalla.

HMD Connect -palvelu tulee toimimaan yli 120 maassa maailmanlaajuisesti. HMD Global tekee palvelun osalta yhteistyötä kumppaninsa Greenwave Systemsin ja paikallisten operaattorien kanssa.