Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen videopuhelusovellus sai yllättävän uudistuksen: voit soittaa myös ihmisille, joilla ei sovellusta ole

Google on lisännyt Duo-videopuhelusovellukseensa mahdollisuuden soittaa myös niille tuttaville, jotka eivät ole asentaneet sovellusta. Asiasta uutisoi Android Police.

Duo-videopuheluita, ja tietenkin myös äänipuheluita, voi nyt soittaa, vaikka tavoiteltu henkilö ei sovellusta omistaisikaan. Puhelu toimii kuitenkin hyvin pitkälti normaalin videopuhelun lailla, ja myös vastaaja saa käyttöönsä suurimman osan Duon tarjoamista ominaisuuksista. Molemmat puheluun osallistujat voivat mykistää mikrofonin, vaihtaa kameraa tai lopettaa puhelun halutessaan. Ilman sovellusta rupatteleva saa lisäksi käyttöönsä painikkeen, joka palauttaa puhelun näytölle, mikäli ikkunan epähuomiossa sulkee.

Puhelun päätyttyä vastaajaa kehotetaan tietenkin asentamaan Duo omaan älypuhelimeensa. Lisäksi puhelun jälkeen on niin halutessaan mahdollista estää juuri soittanutta henkilöä pirauttelemasta uudelleen.

Duon uusi ominaisuus on mahdollinen Google Play -palveluihin jo 2016 lisätyn App Preview Messagingin ansiosta. Se tarjoaa joillekin viestintäsovellusten kehittäjille mahdollisuuden juuri tällaisten kokeilujen tekemiseen.

Duo-videopuhelusovelluksen uusi ominaisuus on nyt julkaistu, mutta se toimii toistaiseksi vain Android-laitteiden välillä.