Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen robottiautoja kehittävä sisaryhtiö Waymo sopimukseen Volvo-autojen kanssa – toimittaa tulevaisuudessa itseajamisen teknologiaa

Googlen robottiautoja kehittävä sisaryhtiö Waymo on kertonut uudesta yhteistyösopimuksesta Volvo Car Groupin kanssa.

Waymo on sopinut toimittavansa Volvolle autojen itseajamisen teknologiaa.

Google on kehittänyt itseajavia autoja jo yli vuosikymmenen ajan. Vuonna 2016 projekti irtautui Googlen alta omaksi sisaryhtiökseen osana Alphabet-emoyhtiöjärjestelyä ja sai nimekseen Waymo.

Viime aikoina Google on käyttänyt itseajamisen kehityksen ja testaamisen alustoina Chryslerin Pacifica-tila-autoja sekä Jaguar I-Pace -katumaastureita. Osana Waymon testejä se operoi jo Yhdysvalloissa itseajavilla autoilla toimivaa kyytipalvelua, toki testikuljettajan istuessa edelleen kuskin paikalla valmiina ottamaan auton hallintaansa niin tarvittaessa.

Uusi Volvo-yhteistyö merkitsee, että Waymosta tulee Volvon maailmanlaajuinen L4-tason itseajamisen kumppani yksinoikeudella. Volvo-autojen lisäksi diili kattaa sen Polestar- ja Lynk & Co -brändit.

Diilin käsittämä Level 4 -taso tarkoittaa korkean automaation tasoa, jossa ajoneuvo itse suorittaa kaikki ajamiseen liittyvät toiminnot suotuisissa olosuhteissa toimiessaan. Korkein Level 5 -taso eroaa nelostasosta enää vain toiminnan mahdollisuudella kaikissa erilaisissa olosuhteissa.

Waymon teknologia tullaan integroimaan osaksi täysin uutta, kyytipalveluihin suunniteltua sähköautoalustaa. Teknologiaa ei ole siis tarkoitettu Volvoihin, joita kuluttajat nyt tai lähitulevaisuudessaakn itse ostavat.

”Tämä tärkeä kumppanuus Volvo Car Groupin auttaa luomaan tietä Waymo Driver -teknologian käyttöönotolle tulevina vuosina ja edustaa tärkeää virstanpylvästä tiukasti kilpaillulla autonomisten ajoneuvojen alalla. Volvo Car Group jakaa visiomme autonomisesta tulevaisuudesta, jossa tiet ovat turvallisempia ja liikennepalvelut ovat paremmin saatavilla ja vihreämpiä”, kommentoi Waymon autokumppanuuksista vastaava johtaja Adam Frost.

Waymon muita autonvalmistajakumppaneita ovat jo aiemmin olleet Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover sekä Renault Nissan -allianssi.