Genius syyttää Googlea lyriikoiden kopioimisesta hakutuloksiinsa luvatta – todisti väitteensä ovelalla tempulla

Musiikkisivusto Genius syyttää Googlea sanoitusten kopioimisesta hakukoneensa hakutuloksiin, Wall Street Journal uutisoi. Genius myös todisti väitteensä asettamalla Googlelle näppärän ansan.

Kun tekee Google-haun vaikkapa lempikappaleestaan, näyttää hakukone muiden tulosten joukossa suurella todennäköisyydellä myös sanoitukset kyseiseen kappaleeseen. Muun muassa sanoituksia julkaiseva musiikkisivusto Genius syyttää Googlea sisältönsä kopioimisesta luvatta, mikä luonnollisesti johtaa myös vähentyneeseen liikenteeseen Genius-sivustolla.

Kun Google ei reagoinut Geniusin lukuisiin selvityspyyntöihin, päätti yhtiö asettaa hakukonejätille ansan. Se vaihtoi sanoituksissa käytettävät lainausmerkit osin puolilainausmerkkeihin täsmälleen samalla periaatteella ja löysi yli sata tapausta, joissa Googlen haku näytti sanoitukset samoilla vaihtelevilla heittomerkeillä.

Kun heittomerkit ja puoliheittomerkit muuntaa morse-koodiksi, saa tulokseksi lausekkeen ”Red Handed”, eli ”Itse teossa”.

Google on sittemmin yli kahden vuoden viiveellä vastannut Genius-sivuston yhteydenottoihin ja vakuuttanut tutkivansa kumppaneidensa toimintaa kopioinnin välttämiseksi. Yhtiö ei itse myöntänyt syyllistyneensä kyseenalaiseen toimintaan.