Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook puolustaa jo sijaintitietojen hyödyntämistään – Applen uusi iOS 13 tuo käytön uudella tavalla näkyviin

Facebook puolustelee blogikirjoituksessaan jo ennakkoon sijaintitietojen hyödyntämisperiaatteitaan Applen iPhoneilla. Kun iOS 13 julkaistaan, tulevat Facebookin toimet entistä paremmin esille.

Kun jo julkistettu iOS 13 syksyn aikana julkaistaan, ilmoittaa iPhone ponnahdusikkunalla, mikäli sovellus tai verkkosivusto yrittää käyttää sijaintia joko aktiivisesti tai taustalla. Ponnahdusikkunan kautta sijainnin käytön voi hyväksyä joko aina tai vain sovelluksen ollessa käynnissä, ja asetusten kautta sijainnin käytön voi toki estääkin.

Facebook kirjoitti pyrkivänsä itsekin tuomaan entistä selvemmin ilmi, milloin ja miksi se sijaintitietoja kerää. Lisäksi yhtiö kertoi, että vaikka sijainnin käyttö ponnahdusikkunan ilmaantumisen jälkeen estettäisiinkin, saattaa se silti saada käyttäjältä sijaintitietoja esimerkiksi mobiiliverkkodatan ja Facebook-tapahtumiin osallistumisen kautta. Sama on tilanne, vaikka sijaintitietojen keruu estettäisiin Facebookin omista asetuksista.

Facebookin blogikirjoitus voitaneen tulkita ennakkopuolusteluksi, sillä iOS 13:n myötä iPhone-käyttäjät saavat ilmoituksen aina, kun Facebook yrittää tietoja kerätä. Todennäköisesti monissa tilanteissa mieleen nousee kysymys siitä, miksi sijaintitietoja tarvitaan ja mihin niitä käytetään.