eSIM saatavilla nyt kaikista DNA Kaupoista

DNA kertoo tuoneensa eSIM-kortit myyntiin kaikissa yli 60 DNA Kaupassaan.

eSIMin voi ensivaiheessa DNA:lla ottaa käyttöön Applen iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelimissa sekä uusimmissa iPadeissa.

eSIM on laitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti. DNA:n asiakas voi valita eSIMiin sopivan liittymän DNA:n kuluttajaliittymien joukosta.

”Pilottimyynti osoitti, että eSIMit kiinnostavat. Teimme lyhyessä ajassa Kampin DNA Kaupassa kymmeniä eSIM-aktivointeja. Lisäksi eSIMejä tiedusteltiin muista Kaupoista”, sanoo DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Tulevaisuudessa yhä useammat laitteet, kuten televisiot, kodinkoneet ja älykellot voivat eSIMin avulla hyödyntää mobiiliverkon palveluja.

eSIM-liittymä aktivoidaan lukemalla liittymän QR-aktivointikoodi laitteen omalla eSIM-sovelluksella. DNA:n osalta jaettava eSIM-kortti on siis saman näköinen kuin SIM-kortti, mutta siinä on sirun tilalla QR-aktivointikoodi.

Muista operaattoreista Elisa aloitti eSIM-liittymien myynnin 14. kesäkuuta. Ensimmäisenä Suomessa jo viime vuoden puolella eSIMit laajemmin tarjolle toi Telia.

eSIMin suurimpana hyötynä tällä hetkellä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia. Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää. Aiemmin iPhonessa ei ole ollut mahdollista käyttää yhtäaikaisesti kahta liittymää, sillä siinä on paikka vain yhdelle fyysiselle SIM-kortille.