Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa esitteli uuden palvelun: mahdollistaa saman numeron käytön samanaikaisesti eri laitteissa

Elisa tuo tarjolle uuden Ohjaaja-palvelun. Käytännössä palvelu mahdollistaa useampien eri SIM-korttien yhdistämisen saman numeron taakse ja on uudenlainen versio takavuosien Multi-SIM-mahdollisuudesta.

Ykköspuhelimen puhelut ja tekstiviestit saa ohjattua toiseen puhelimeen, autopuhelimeen tai esimerkiksi älykelloon. Palveluun liitetty päänumero on puhelinnumero, joka näkyy soitettaessa tai lähetettäessä tekstiviestejä mistä tahansa palveluun liitetystä numerosta. Muissa laitteissa on kussakin oma SIM-korttinsa.

”Monella on elämässään tilanteita, joihin ei välttämättä halua ottaa mukaan pääkäytössä olevaa puhelinta. Usein pääkäytössä oleva puhelin on älypuhelin, joka on ehkä hinnaltaan korkeampi ja kooltaan suurempi. Sellaista ei välttämättä halua ottaa mukaan esimerkiksi kalareissulle tai juoksulenkille. Toisen liittymän ja numeron käyttäminen vara- tai kakkoslaitteessa voi tuntua vaivalloiselta, mutta Elisa Ohjaaja ratkaisee ongelman. Enää ei tarvitse luetella eri numeroita ja sitä, milloin kannattaa tavoitella mistäkin”, Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Elisa Ohjaajaa hallitaan verkkoselaimella, josta voi ohjata puheluja haluttuihin numeroihin parilla klikkauksella.

”Useiden eri numeroiden jakaminen tuttaville jää historiaan, kun puhelut ja tekstiviestit hälyttävät päänumeron lisäksi muissakin palveluun liitetyissä numeroissa. Kun itse soittaa tai viestittää, vastaanottaja näkee tutun päänumeron. Aiemmin moni on joutunut siirtelemään SIM-korttia laitteesta toiseen, jos on halunnut käyttää samaa numeroa useammassa laitteessa”, Virkki jatkaa.

Elisa Ohjaaja -palvelun kuukausimaksu on 0,99 euroa, eikä sopimuksella ole määräaikaa. Elisa Ohjaaja -palveluun lisättyjen liittymien kuukausimaksut sekä puhelu- ja tekstiviestihinnoittelut säilyvät alkuperäisten liittymäsopimusten mukaisina. Palvelu toimii sopimuksellisissa Elisan Saunalahti-puheliittymissä, joissa ei ole käytössä multi-SIM- tai WiFi-puhelu-palveluja.

Uusi palvelu helpottaa myös esimerkiksi peruspuhelimen käyttöä älypuhelimen rinnalla samalla numerolla.

”Moni älypuhelinkäyttäjä haluaa toisinaan pitää digipaastoa ja käyttää hetken vain puhelimen perusominaisuuksia. Oli digipaaston syy mikä tahansa, voi Ohjaajan avulla kätevästi vaikkapa irrottautua sosiaalisen median jatkuvasta virrasta. Uskoakseni tällaisista syistä kertoo myös suuri kiinnostus HMD:n myöhemmin tänä vuonna saataville tulevaan Nokia 3310 -retropuhelimeen”, sanoo Virkki.