Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa laajensi merkittävästi 5G-verkkoaan pääkaupunkiseudulla – näillä alueilla verkko nyt toimii

Elisa kertoo laajentaneensa 5G-verkkoaan pääkaupunkiseudulla merkittävästi kevään aikana, yhteensä kymmeniin uusiin kuapunginosiin.

Lisäksi verkkoa on vahvistettu alueilla, joissa 5G-peitto oli jo aiemmin. Erityisesti verkkoa on laajennettu Helsingissä, jossa sijaitsee yksi maailman tiheimmin rakennetuista tukiasemaverkostoista. Tämä vaatii verkkoa rakennettaessa huomattavasti suuremman työn yhtenäisen peiton saavuttamiseksi.

Helsingin 5G-laajennus toi verkon kantakaupungin alueella muun muassa Töölöön, Alppilaan, Vallilaan, Pasilaan, Meilahteen sekä osaan Huopalahdesta, Talista ja Lauttasaaresta. Pasilasta verkkoa on rakennettu yhteneväisemmäksi kohti Kehä 1:stä, jonka ansiosta verkko kattaa nyt myös muun muassa Oulunkylän ja Viikin. Idässä 5G-verkkoa on laajennettu Myllypuron, Vartiokylän, Rastilan, Vuosaaren, Mellunkylän ja Fallpakan alueille.

Espoossa uusia 5G-alueita taas ovat esimerkiksi Lintuvaara, Leppävaara, Kilo, Lommila, Miilukorpi, Ullanmäki, Piispansilta, Malminmäki, Latokaski, Kukkumäki, Friisilä ja Hyljelahti.

Vantaan 5G-verkkoa on laajennettu muun muassa Kivistön, Keimolanmäen, Koivupään, Tapolan, Kotamäen ja Lehtimäen alueille.

”Nyt tehdyn laajennuksen tavoitteena on ollut ennen kaikkea yhtenäistää verkon peittoa pääkaupunkiseudulla eri kaupunginosien välillä niin, että 5G-verkko on asiakkaan käytössä koko matkan ajan esimerkiksi työmatkan varrella. Lisäksi olemme rakentaneet 5G-verkkoa pientaloalueille, kuten Tapanilaan ja Paloheinään, jossa 5G:tä voidaan hyödyntää kiinteän yhteyden tavoin”, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

”Laajennustyö jatkuu koko ajan ja uusia kaupunginosia liittyy 5G-verkkoon nopeasti. Myös valtakunnallisesti verkkomme kasvaa vauhdilla. Pelkästään alkuvuoden aikana avasimme verkon noin 20 paikkakunnalle ja Elisa 5G verkon peittoalueella asuu jo yli miljoona suomalaista”, Rajamäki summaa.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä 31 paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

Tarkemmin Elisan 5G-kuuluvuusalueeisiin voi tutustua sen sivuilla.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

Myös muut operaattorit, DNA ja Telia, jatkavat 5G-verkkojensa laajentamista ja ovat myös avanneet verkkonsa jo myös useissa kaupungeissa ympäri Suomea. Telian osalta laajentumisesta voit lukea tästä ja DNA:n osalta tästä. DNA on avannut 5G-verkkonsa yli 20 paikkakunnalle ja Telia on keskittynyt toistaiseksi verkkonsa laajentamiseen seitsemässä suurimmassa kaupungissa ja niiden lähialueilla.