Elisa jatkaa 5G-verkkojen avauksia – nyt vuorossa Oulu

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa laajentamista ja avaamista uusissa kaupungeissa vauhdikkaasti.

Nyt Elisa on kertonut 5G-verkon avaamisesta Oulussa. Oulun verkko avautuu ensin keskustan alueelle ja laajenee siitä tulevien viikkojen aikana muun muassa Ruskoon ja Teknologiakylään Linnanmaalle.

Vasta eilen Elisa kertoi 5G-verkon avaamisesta Vantaalla. Elisan 5G-verkko Oulussa on järjestyksessään jo seitsemäs Elisan 5G-kaupunki Suomessa.

”Oulu on mobiiliteknologian kehto ja on luontevaa, että tänne avataan 5G-verkko ensimmäisten kaupunkien joukossa. Arvioimme aina verkon rakentamisen yhteydessä alueen asiakastarvetta. Oulussa mobiiliteknologiaa hyödyntäviä yrityksiä on niin paljon, että 5G-verkko kannattaa tänne rakentaa jo nyt alkuvaiheessa. Toki aktiivisessa yliopistokaupungissa riittää myös kuluttaja-asiakkaita, joita 5G kiinnostaa”, Elisan Pohjois-Suomen alueen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

”Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt, jotka ovat verkon peittoalueella käytettävissä heti. 5G on myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto kodin kiinteän laajakaistan tilalle, sillä se pääsee kuituyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin”, Mikkola muistuttaa.

Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. ”Juuri nyt eletään murroskautta, jossa ensimmäiset yritykset ovat edenneet 5G-suunnitelmissaan ja tekevät jo investointeja. Teettämämme tutkimuksen mukaan yritykset pitävät 5G:tä kilpailuetuna ja uskovat luovansa sen avulla muun muassa uusia palveluja. Olisi hienoa jos ensimmäisen aallon 5G-palvelut kehitettäisiin nimenomaan Oulussa”, Mikkola innostuu.

Oulussa pääsee tutustumaan 5G:n hyötyihin Elisan 5G-bussissa 7. marraskuuta kello 12-18 Kauppurienaukiolla, Kauppakeskus Valkean vieressä.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Vantaalle ja Lahteen, joista Turun 5G-verkko on Pohjoismaiden laajin. Uusia 5G-kaupunkeja avataan useita loppuvuoden 2019 aikana. Elisa on tuonut myyntiin usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1 000 megabitin sekuntinopeuksilla.

Elisan lisäksi kuluttajille 5G-verkkonsa Suomessa avasi hiljattain myös Telia. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on nyt Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa.

DNA on kertonut aloittavansa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa, aluksi rajoittuen Kiinteä 5G -palveluun.