Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa avaa 5G-verkon nyt Kouvolassa

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa avaamista uusissa kaupungeissa. Nyt verkko avautuu Kouvolassa, joka on Elisalle jo yhdeksäs 5G-kaupunki.

Kouvolan 5G-verkko on alkuvaiheessa kaupungin ydinkeskustassa sekä Paloharjun alueella Kuusankoskella. Loppuvuoden aikana verkkoa laajennetaan muun muassa Eskolanmäkeen ja myös keskustan 5G-peitto laajenee merkittäväksi.

”On hienoa, että Kouvola on ensimmäisten 5G-kaupunkien joukossa Suomessa. Tämä antaa meille hyvän aseman kehittää digitalisaatiota alueella, esimerkiksi erilaisten kaupunkilaisille suunnattujen palveluiden muodossa”, Kouvolan kaupungin tietohallintojohtaja Sirpa Mäntynen iloitsee.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019.

”Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt, jotka ovat verkon peittoalueella käytettävissä heti. 5G on myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto kodin kiinteän laajakaistan tilalle, sillä se pääsee kuitu- ja kaapelimodeemiyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin”, Elisan Itä-Suomen alueen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. Reaaliaikainen valvonta, huoltotarpeen ennakoiminen ja toiminnan tehostaminen ovat esimerkkejä IoT:n hyödyntämiskeinoista.

”5G ei ole vain kuluttaja-asiakkaita varten, vaan yrityksille se tarjoaa vähintään yhtä suuren mahdollisuuden mobiiliteknologian uudenlaiseen hyödyntämiseen omassa liiketoiminnassa. Suomalaiset yritykset saavat 5G:n mahdollisuudet käyttöönsä ensimmäisten joukossa maailmassa”, Punkkinen arvioi.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen, Vantaalle, Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan. Uusia 5G-kaupunkeja avataan lisää vielä loppuvuoden 2019 aikana, kertoo Elisa. Elisa on tuonut myyntiin usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1 000 megabitin sekuntinopeuksilla.

Tarkempiin kuuluvuusalueisiin voi tutustua Elisan sivuilla.

Elisan lisäksi kuluttajille 5G-verkkonsa Suomessa avasi hiljattain myös Telia. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on nyt Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa.

DNA on kertonut aloittavansa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa, aluksi rajoittuen Kiinteä 5G -palveluun.