Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Dropbox uudistuu merkittävästi Windowsilla ja Macilla – uutta versiota pääsee jo kokeilemaan

Dropbox-pilvipalvelua on uudistettu Windowsilla ja Macilla. Palvelun ulkoasua on nykyaikaistettu ja tiedostojen käsittelyä ja jakamista pyritty helpottamaan, Dropbox-blogissa kerrotaan.

Uudistettu Dropbox-sovellus mahdollistaa ensi kertaa Google Docs tai Microsoft Office- tiedostojen ja kansioiden luomisen suoraan Dropboxin kautta. Sovelluksen valikon kautta käyttäjä ohjataan joko Googlen tai Microsoftin verkkopohjaiseen editoriin esimerkiksi PDF-tiedoston luomista varten, ja kaikki tiedostossa tehdyt muutokset synkronoidaan automaattisesti Dropboxissa, johon tiedosto myös tallentuu.

Uusi sovellus sisältää nyt myös hakukentän, jolla voi helposti etsiä kaikkien Dropboxiin tallennettujen tiedostojen joukossa. Lisäksi kokeillaan Dropboxin integrointia kolmannen osapuolen, kuten Slackin, kanssa. Jatkossa Dropboxista voi jakaa tiedostoja suoraan Slack-keskusteluun tai päinvastoin.

Mukana on myös kaikenkattava hakukenttä.
Mukana on myös kaikenkattava hakukenttä.

Myös tiedostojen ja kansioiden jakamista Dropbox-käyttäjien kesken on helpotettu. Vastedes esimerkiksi kansion voi kiinnittää työtilan yläreunaan tai merkitä sen siten, että haluttu käyttäjä varmasti huomaa hänelle osoitetun tiedoston.

Uudistettu Dropbox-sovellus on jo koekäytössä Windowsilla ja Macilla. Sovellus on ladattavissa Dropboxin verkkosivuilta.