Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Disney-pomo Bob Iger jätti paikkansa Applen hallituksessa – yhtiöiden välinen kilpailu lisääntymässä

Viihdejätti Disneyn toimitusjohtaja Robert A. Iger, tuttavallisemmin Bob Iger, on jättänyt paikkansa Applen hallituksessa. Iger irtisanoutui Applen hallituksesta tiistaina 10. syyskuuta, jolloin Apple järjesti julkistustilaisuutensa ja kertoi myös yksityiskohtia tulevan Apple TV+ -sisältöpalvelunsa tulevasta lanseerauksesta 1. marraskuuta.

Apple tiedotti Igerin lähdöstä hallituksessa vasta myöhään perjantaina.

Apple TV+:n julkaisun myötä siitä ja Disneystä on tulossa kilpailijoita. Myös Disney on avaamassa oman suoratoistopalvelunsa Disney+:n ensimmäisillä markkinoilla marraskuussa.

Aiemmin keväällä asiaa kommentoidessaan Iger odotti vielä jatkavansa Applen hallituksessa ja kertoi jättäytyvänsä pois keskusteluista, joissa aiheena olivat kuluttajille tarjottavat videosisällöt.

”On ollut poikkeuksellinen etuoikeus toimia Applen hallituksessa 8 vuoden ajan, ja kunnioitukseni Tim Cookia, hänen tiimiään Applella ja muita hallituksen jäseniä kohtaan on suurin mahdollinen”, kommentoi Iger nyt. ”Apple on yksi maailman ihailluimmista yhtiöistä, joka tunnetaan tuotteidensa ja ihmistensä laadusta ja tinkimättömyydestä, ja olen ikuisesti kiitollinen saatuani toimia yhtiön hallituksen jäsenenä.”

Iger oli Applen hallituksen jäsen vuodesta 2011.

Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä Disneyn kanssa sen sisältöjen tarjoamiseksi jo reilusti yli vuosikymmen sitten iPodeille ja Apple TV:lle. Applen perustajasta Steve Jobsista tuli myös Disneyn merkittävä osakkeenomistaja sen ostettua Jobsin pääomistaman Pixar-animaatiostudion vuonna 2006. Jobs oli Disneyn hallituksen jäsen kuolemaansa asti vuonna 2011.

Aiemmin syksystä 2006 syksyyn 2009 Applen hallituksessa toimi myös Googlen toimitusjohtajana tuolloin työskennellyt Eric Schmidt. Myös hän jätti paikkansa hallituksessa, kun Applen ja Googlen välinen kilpailu kiristyi iPhonen ja Androidin taistellessa älypuhelinmarkkinoilla.