Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen kartta-autot kiertävät nyt Pohjoismaita – mukaan lukien Suomea

Applen kartta-autot kiertelevät Pohjolaa lähiaikoina, Applen verkkosivuilta selviää. Yhtiön uudistettu karttasovellus julkaistaan Euroopassa kaikesta päätellen pian.

Applen karttasovellukseen puuhataan parhaillaan Google Mapsista tuttua Street Viewiä muistuttavaa toimintoa, jolla käyttäjät pääsevät tutkailemaan kaupunkeja katutasosta kartta-autoin kerättyjen 360 asteen valokuvien avulla. Lähiaikoina Applen kartta-autot kiertelevät Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Apple-karttojen katunäkymä, englanninkieliseltä nimeltään Look Around, on osa yhtiön uudistunutta karttapalvelua, joka on jo julkaistu Yhdysvalloissa. Apple kertoi alkuvuodesta tuovansa uudistetut karttansa vuoden 2020 aikana myös Eurooppaan, ja kaikesta päätellen julkaisu alkaa olla jo lähellä.

Alueilla, joilla Look Around on saatavilla, näyttää Applen karttasovellus näytön oikeassa yläkulmassa kiikarikuvakkeen, jota koskettamalla siirtyminen katunäkymään tapahtuu. Näkymä aukeaa ensin näytön yläosaan pikkuikkunassa, josta sen voi venyttämällä laajentaa koko näytölle.

Applen uudistuneessa karttapalvelussa päivityksiä on tehty niin karttojen nopeuteen kuin teiden, rakennusten, puistojen ja muiden kohteiden esittämiseen. Tarkoituksena on tarjota kokonaisuutena parempi karttapalvelu, ja parhaillaan Applen kartta-autot varmistavat katunäkymän toimivuutta myös Suomessa.