Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen hittituotteesta on kova pula – lisäksi koronavirus löi tuotantoon juuri kovan iskun, joka saattaa saada vielä jatkoa

Koronaviruksen vaikutuksesta tehtaat ovat pitäneet monin paikoin Kiinassa ovensa kiinni vielä kuluvan viikon ajan, kun kiinalaisen uudenvuoden aikaisia lomia jatkettiin viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Maanantaina 10. helmikuuta töiden on näillä näkymin tarkoitus jatkua mutta tuotannon paluussa normaaliksi kestää vielä tämänkin jälkeen.

Tilanne on ongelmallinen muun muassa Applelle. Loppuvuoden tuloksestaan kertoessaan Apple viestitti, että sillä oli loppuvuodesta pulaa erityisesti uusista AirPods Pro -kuulokkeista. AirPods Prot tulivat saataville loka-marraskuun taitteessa ja niiden kysyntä on ylittänyt tarjonnan – Applelta ei riittänyt kuulokkeita kaikille halukkaille loppuvuonna, ja pahimmillaan toimitusajat ovat venyneet useisiin viikkoihin.

Kenties odotettuakin suurempaan kysyntään Applen oli tarkoitus vastata kasvattamalla tuotantoa. AirPods-kuulokkeiden kokoonpanoa on laajennettu kolmelle eri sopimusvalmistajall – Luxsharelle, Goertekille ja Inventecille.

Nyt myös koko AirPods-tuotanto on ollut seisoksissa tehtaiden ollessa kiinni, raportoi Nikkei Asian Review.

Lisäksi tuotanto voi kärsiä kokoonpanon käynnistyessä uudelleenkin vielä komponenttipulasta. Nikkein lähteiden mukaan ensimmäisen viikon tuotannon arvioidaan jäävän vain noin puoleen täyskapasiteetista johtuen komponenttien puuttumisesta. Lisäksi mikäli komponentteja ei saada lisää, tukehtuu kokoonpano jälleen parin viikon päästä. Myös komponenttivalmistajien pitäisi siis saada tuotantonsa uudelleen vauhtiin.

Nikkein mukaan Apple olisi tilannut vuoden 2020 alkupuoliskon aikana toimitettavaksi jopa 45 miljoonaa paria AirPods-kuulokkeita. Suunnitelma kasvattaa aggressiivisesti tuotantoa on kuitenkin joutunut vaaraan koronaviruksen aiheuttamien vaikutusten takia.

Lopputuloksena voi olla AirPods Pro -kuulokkeiden saatavuuden pysyminen edelleen tavallista heikompana, tavallista pidempään.