Apple vahvisti WWDC-tapahtumansa ajankohdan - merkittävimmät julkistukset luvassa 10. kesäkuuta

Pääasiassa kyseessä on verkkotapahtuma.

Apple on vahvistanut järjestävänsä vuotuisen Worldwide Developers Conference -tapahtumansa  tänä vuonna 10.-14. kesäkuuta.

WWDC:n avaa tuttuun tapaan keynote-esitys, jossa nähdään tapahtuman merkittävimmät julkistukset.

Pieni joukko kehittäjiä ja opiskelijoita saa mahdollisuuden osallistua tilaisuuteen Apple Park -pääkonttorilla WWDC:n avauspäivänä.

Tämän vuoden WWDC:hen kohdistuvat suuret odotukset, sillä Applelta odotetaan sen yhteydessä merkittäviä tekoälyjulkistuksia. Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak on myös vihjannut tulevasta toteamalla X-julkaisussaan tulevan WWDC24:n tulevan olemaan Absolutely Incredible (AI).

Perinteisesti Apple esittelee WWDC:ssä eri laitteidensa uudet käyttöjärjestelmäversiot, ja tämän odotetaan toistuvan tänäkin vuonna. Apple itsekin totesi WWDC24:n ajankohdan vahvistamisen yhteydessä tapahtumassa nähtävän viimeisimmät iOS:n, iPadOS:n, macOS:n, watchOS:n, tvOS:n ja visionOS:n edistysaskeleet.

Lisäksi WWDC:ssä voidaan nähdä valittuja laitejulkistuksia, esimerkiksi Mac-tietokoneiden osalta.

Muun muassa iPhonen tulevassa iOS 18 -käyttöjärjestelmässä Applen odotetaan esittelevän useita tapoja, joissa hyödynnetään generatiivista tekoälyä käyttökokemuksen parantamiseen. Applen on muun muassa kerrottu olevan uudistamassa Siriä generatiivisella tekoälyllä, minkä lisäksi luovaa tekoälyä on tarkoitus tuoda moniin sovelluksiin avustamaan sisältöjen luomisessa.

Applen sisällä ylimmän johdon on kerrottu esitelleen tulevia käyttöjärjestelmäversioita ”kunnianhimoisina ja houkuttelevina”, ja niiden sisältävän merkittäviä uusia ominaisuuksia ja design-uudistuksia tavanomaisempien turva- ja suorituskykyparannusten ohella: uusien tekoälyominaisuuksien ohella iOS 18:n pitäisi tuoda raportoidusti ”paljon muutakin” uutta iPhoneen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjasi jo helmikuun alussa tulevista tekoälyjulkistuksista.

WWDC:n osana Apple järjestää sovelluskehittäjille erilaisia tietoiskuja sekä tarjoaa pääsyn keskustelemaan Applen asiantuntijoiden kanssa.

”Olemme niin innoissamme voidessamme olla yhteydessä kehittäjiin ympäri maailmaa poikkeuksellisen teknologian ja yhteisön viikon aikana WWDC24:ssä”, kommentoi Susan Prescott, Applen Worldwide Developer Relations -johtaja. ”WWDC:n tarkoituksena on jakaa uusia ideoita ja tarjota mahtaville kehittäjillemme innovatiivisia työkaluja ja resursseja, joiden avulla he voivat tehdä jotain vielä upeampaa.”