Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä raportoi: Uusi Apple Watch on kuin onkin tulossa tänä syksynä

Tulevat iPhone-mallit ovat esiintyneet huhuissa ja paljastuksissa jo todella pitkään, ja pikku hiljaa niistä ovat paljastuneet jo useimmat yksityiskohdat. Sen sijaan seuraavan sukupolven Apple Watchin ympärillä on vallinnut syvä hiljaisuus – tähän asti.

Nyt Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuon rikkonut hiljaisuuden kertomalla uusimmassa raportissaan seuraavan sukupolven Apple Watchin, mallinimeltään todennäköisesti Apple Watch Series 5, olevan tulossa markkinoille tänä syksynä. Kuon raportista uutisoi muun muassa MacRumors-sivusto.

Applen odotetaan julkistavan uudet iPhonensa tilaisuudessa 10. syyskuuta, ja perinteiseen tapaan myös uuden Apple Watchin julkistuksen voi odottaa tapahtuvan samana päivänä.

Aiemmin oli jo ehditty epäillä, ettei Apple välttämättä päivittäisi Apple Watchia teknisesti lainkaan tänä syksynä. Syynä tähän olivat huhujen puute sekä nykyisen Apple Watch Series 4:n vuosi sitten tuomat merkittävät uudistukset.

Myöskään Kuo ei nyt raportissaan ota kantaa uuden sukupolven Apple Watchin uusiin ominaisuuksiin mutta toteaa, että Japan Display tulee toimittamaan siihen OLED-näyttöpaneeleja. Kuo ennakoi Japan Displayn osuuden Apple Watchin näyttöpaneelitoimituksista kasvavan asteittain 15-20 prosentista tänä vuonna jopa 70-80 prosenttiin vuonna 2021.

Aiemmin Kuo on kertonut odottavansa Apple Watchista uutta versiota keraamisella rungolla. Nykyinen Apple Watch Series 4 on ollut saatavissa ainoastaan alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rungolla. Apple Watch Series 2:sta ja Series 3:sta oli aikoinaan tarjolla Edition-huippuversiot keraamisella rungolla.