Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Musicin uusi soittolista rakentuu Shazam-hakujen perusteella

Apple on esitellyt uuden tavan, jolla se hyötyy vuonna 2018 ostamastaan Shazamista. Apple Musiciin vastikään lisätty soittolista esittelee nousevia artisteja Shazamin keräämään dataan perustuen.

Apple Musicin uusi Shazam Discovery Top 50 -lista esittelee 50 Shazamissa suosituinta artistia etsityimpine kappaleineen, Apple tiedottaa. Yhteensä listalla on 50 kappaletta, jotka valitaan sen perusteella, kuinka usein Shazam-käyttäjät niitä hakevat. Suostuimmat haut artisteineen pääsevät osaksi tasaisin väliajoin päivittyvää Top 50 -soittolistaa.

Shazam on sovellus, jonka avulla taustalla soivan kappaleen voi helposti tunnistaa. Uusi soittolista sisältää 50 suosituinta kappaletta Yhdysvalloissa ja kymmenessä muussa maassa, ja listalla on sekä uusia ja nousevia artisteja että vanhempia kappaleita, jotka esimerkiksi jonkin tapahtuman vuoksi nousevat takaisin pinnalle.

Apple osti Shazamin vuonna 2018 ja on sittemmin esitellyt monia keinoja, joilla se käyttää uutta dataansa kilpaillakseen Spotifyn kanssa. Spotify on edelleen markkinajohtaja, mutta myös Apple Musicilla pyyhkii mainiosti.

Uusi Shazam Discovery Top 50 -soittolista on nyt kuunneltavissa Apple Musicissa.