Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Music Radio - tätä Spotify ei tarjoa

Applen eilen julkistama Apple Music tarjoaa suoratoistopalvelun ja muusikoiden tekemien soittolistojen lisäksi myös Applen ensimmäisen liveradion. Applen ostaman Beatsin mukaan nimetty radiokanava Beats 1 on kuunneltavissa 24 tuntia vuorokaudessa ja lähetykset tulevat suorana DJ:en vetäminä Lontoosta, New Yorkista ja Los Angelesista. Kanavalle luvataan tulevan ekslusiivisia haastatteluja, tunnettuja vierailijoita ja kanavan kerrotaan keskittyvän nimenomaan musiikkikulttuuriin.

Radion lisäksi Apple Music tarjoaa muusikoille ja faneille mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa. Apple Music Connect on alusta, jolla muusikot voivat esimerkiksi jakaa kuviaan, videoitaan tai uusimman kappaleensa suoraan faneille. Vastavuoroisesti fanit voivat kommentoida ja tykätä julkaisuista, tai jakaa sen eteenpäin muihin sosiaalisiin medioihin kuten Facebookiin ja Twitteriin.

Apple Music lisäosineen tulee käytettäväksi myös autoihin Applen CarPlayn kautta. Tämän avulla puhelimen käyttö on helposti integroitavissa useimpien autojen viihdejärjestelmään ja musiikkia pystyy ohjaamaan auton omilla näppäimillä ja näytöillä.

Apple Musicin toiminta alkaa 30. kesäkuuta ja hinta Yhdysvalloissa on sama kuin Spotifylla eli 9,99 $/kk.