Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple lopetti 12 tuuman MacBookin ja vanhemman MacBook Air -mallin myynnin

Apple päivitti tänään MacBook Air ja MacBook Pro -mallistoaan. Samalla tämä merkitsi loppua kahden Mac-läppärimallin myynnille Applen valikoimissa.

Apple ei enää myy verkkokaupassaan 12 tuuman MacBookia eikä aiemman sukupolven MacBook Airia, joka tähän asti oli sen Mac-kannettavien tuotevalikoiman edullisin vaihtoehto.

Vuonna 2015 ensiesitelty 12 tuuman MacBook on ollut puolestaan Applen läppärivalikoiman kevyin. Sille ei ole ainakaan toistaiseksi esitelty suoraa seuraajaa.

Jälleenmyyjien varastoista 12 tuuman MacBookia ja vanhempaa MacBook Airia löytyy yhä mutta varastojen loppuessa niiden myynti päättynee lähiaikoina kokonaan.

Viimeisen kerran Apple päivitti MacBookia syksyllä 2018, tuolloinkin vain korvaten aiemmat kulta- ja ruusukultavärit uudella MacBook Airin kanssa yhdenmukaisella kultavärillä. Tekniikaltaan MacBookia uudistettiin viime kerran kesällä 2017.

Tällä hetkellä toistaiseksi Applen kannettavien MacBook-tietokoneiden mallisto koostuu jatkossa 13 tuuman MacBook Airista sekä 13 ja 15 tuuman MacBook Pro -malleista. Hinnat alkavat virallisesti MacBook Airin 1 279 eurosta.

Huhujen mukaan Applelta olisi loppuvuodesta tulossa vielä täysin uusi MacBook Pro 16 tuuman näytöllä.

Myös aiemman sukupolven MacBook Airin myynti päättyi nyt.
Myös aiemman sukupolven MacBook Airin myynti päättyi nyt.