Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Angry Birdseistä tuttu Rovio suunnittelee listautumista – huhutaan tapahtuvan jo ensi kuussa

Angry Birdseistä tunnettu suomalainen peli- ja viihdeyhtiö Rovio on aikeissa listautua pörssiin. Bloombergin mukaan Rovio Entertainment suunnittelee listatumisantia, joka voi toteutua jo ensi kuussa.

Bloombergin lähteiden mukaan Rovio hakisi listautumisannilla noin 400 miljoonan dollarin (=340 miljoonaa euroa) rahoitusta noin kahden miljardin dollarin (=1,7 miljardia euroa) arvostuksella. Listautumisen todetaan olevan paikallinen, joten se on tapahtumassa todennäköisesti siis Helsingin pörssissä.

Lopullista päätöstä listautumisesta ei ole vielä tehty. Rovion neuvonantajina toimivat Carnegie, Danske Bank ja Deutsche Bank.

Rovio ylsi viime vuonna 34 prosentin kasvulla 190,3 miljoonan euron liikevaihtoon ja 17,5 miljoonan euron liikevoittoon tehtyään vuotta aiemmin tappiota. Lisäksi suuri osa ensimmäisen Angry Birds -elokuvan tuotoista kirjautuu vasta tämän vuoden tulokseen.

Viime vuonna liikevaihtoa ja tulosta kasvatti erityisesti peliliiketoiminnan kääntyminen kasvuun: liikevaihto peleistä viime vuonna kasvoi 40 prosentilla 159 miljoonaan euroon ja niiden liikevoitto pomppasi 4 miljoonasta 29,6 miljoonaan euroon. Rovion viimeaikaiset uutuuspelit, kuten Battle Bay ja Angry Birds Evolution, ovat myös menestyneet lupaavasti.

Uudella rahoituksella Rovio rahoittaisi muun muassa Angry Birds -elokuvan jatko-osan kehitystä. Elokuva on tulossa teattereihin vuonna 2019.

Kesäkuussa huhuttiin Rovion mahdollisesta myynnistä ja esimerkiksi Supercellin omistavan kiinalaisen Tencentin kiinnostuksesta. Kauppahinnaksi povattiin jopa 3 miljardia dollaria.

Rovio on tehnyt viime aikoina useita liikkeitä, jotka jo ennustivat listautumisen valmistelua. Rovion pääomistaja Kaj Hed väistyi hallituksen puheenjohtajan paikalta ja tilalle tuli Marimekon pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila. Pankki- ja pörssilistatun yrityksen johtajataustan omaava Ihamuotila on sopivampi johtamaan listatun yhtiön hallitusta verrattuna julkisuutta karttavaan Kaj Hediin. Lisäksi Rovio on karsinut rönsyjä muun muassa irtautumalla animaatiostudiostaan.

Rovion omistus on pysynyt vuosia pitkälti ennallaan. Edellisen kerran vuonna 2011 pääomistajat myivät osuuksiaan pääomasijoittajille.