Äly- ja urheilukellot suositumpia kuin koskaan – nämä ovat halutuimmat kellomallit juuri nyt

Älykello, aktiivisuusranneke vai urheilukello? Erilaisten ranteeseen kiinnitettävien älylaitteiden suosio kasvaa kovaa vauhtia. Listasimme eri kellojen halutuimmat mallit, tärkeimmät ominaisuudet ja halvimmat hinnat.

Erilaiset ranteeseen kiinnitettävät älylaitteet kasvattavat edelleen suosiotaan, ja moni seuraa kellonsa avulla muun muassa arkiaktiivisuutta, liikuntaa, palautumista sekä unta.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selviää, että etenkin älykellojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Viimeisen viiden kuukauden aikana älykellojen klikkausmäärät ovat kasvaneet Hintaoppaassa 268 prosenttia. Suosituin älykello on Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm Aluminum.

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm

Hintaoppaan maajohtajan Liisa Matinvesi-Bassettin mukaan suosion kasvua selittävät markkinoille tulleet uudet mallit sekä älykellojen jatkuvasti kehittyvät ominaisuudet.

”Ulkonäöltään älykello muistuttaa usein rannekelloa, mutta kello tarjoaa useita arkea helpottavia toimintoja. Älypuhelimeen yhdistettynä kellolla voi muun muassa vastaanottaa viestejä ja puheluita sekä lukea sähköposteja. Useat älykellot seuraavat myös aktiivisuutta ja palautumista”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Tammikuun suosituimmat älykellot:

  1. Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm Aluminum, halvin hinta 235,85€
  2. Huawei Watch GT 2 46mm Sport Edition, halvin hinta 219€
  3. Samsung Galaxy Watch Active, 169,64€

Urheilukello sopii aktiiviselle liikkujalle

Vuoden alkupuolella moni päättää lisätä liikuntaa arjessa ja investoi urheiluvälineisiin. Aktiivisemman liikkujan, joka haluaa seurata tarkemmin urheilusuorituksiaan ja palautumistaan, kannattaa harkita urheilukellon tai aktiivisuusrannekkeen ostamista. Hintaoppaan mukaan tammikuussa 2020 urheilukelloja klikattiin 75 prosenttia enemmän ja aktiivisuusrannekkeita 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Suosituimmat urheilukellomerkit ovat Polar, Garmin ja Suunto.

”Urheilukelloissa kolmen kärkeä ovat jo kuukausien ajan pitäneet Polar Vantage M, Suunto 3 Fitness ja Polar Ignite," Matinvesi-Bassett kertoo.

Polar Vantage M

Urheilukellon avulla voi seurata tarkasti omia suorituksiaan ja kehittää treeniään parempaan suuntaan, sillä kello mittaa tehokkaasti muun muassa pulssia, matkaa, nopeutta, kardiokuormaa ja palautumista. Mittaamisen tarkkuutta voi vielä parantaa erilaisilla lisätarvikkeilla, kuten sykesensorilla tai -vyöllä.

Tammikuun suosituimmat urheilukellot:

  1. Polar Vantage M, halvin hinta 229,00€
  2. Suunto 3 Fitness, halvin hinta 129,35€
  3. Polar Ignite, halvin hinta 188,90€

Hintaoppaan hintahistoriasta kuitenkin selviää, että esimerkiksi Polar Vantage M -urheilukellon hinta ei ole tällä hetkellä edullisimmillaan. Vuoden 2019 aikana kellon on saanut halvimmillaan 179 eurolla, kun tällä hetkellä edullisin hinta on 229 euroa. Jos haluaa tietää, milloin suosikkituotteen hinta laskee ja mistä sen saa halvimmalla, sille voi esimerkiksi asettaa hintavahdin Hintaoppaassa.

Aktiivisuusranneke usein edullisin vaihtoehto

Useimmiten urheilukelloa edullisempi aktiivisuusranneke sopii sen sijaan aloittelevalle liikkujalle, joka haluaa panostaa hyvinvointiinsa ja seurata arkiaktiivisuuttaan. Aktiivisuusranneke seuraa muun muassa päivittäistä askelmäärää ja kalorinkulutusta. Hintaoppaasta selviää, että suosituin aktiivisuusranneke on tällä hetkellä Huawei Band 3 Pro, jonka hinta vaihtelee merkittävästi eri verkkokaupoissa. Edullisimmillaan kellon saa 49,90 eurolla ja kalleimmillaan hinta pomppaa 129,90 euroon.

Huawei Band 3 Pro

”Verkkokauppojen hintoja kannattaa aina vertailla. Esimerkiksi tämän mallin kohdalla voi säästää jopa 80 euroa, kun käyttää hetken hintojen vertailuun, ” Matinvesi-Bassett vinkkaa.

Tammikuun suosituimmat aktiivisuusrannekkeet:

  1. Huawei Band 3 Pro, halvin hinta 49,90€
  2. Polar A370, halvin hinta 119,90€
  3. Xiaomi Mi Band 4, halvin hinta 29,99€

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi esimerkiksi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 800 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkastettu 3.2.2020.

Kuvat: Valmistaja

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.