Virtasyöpöt listattu – nämä sovellukset kuluttavat eniten akkua

AVG Technologies on julkaissut uusimman Android App & Performance Trends -raporttinsa. Monien muiden seikkojen ohella tutkimus pyrki selvittämään eniten resursseja kuluttavat sovellukset. Joukossa on monia suosittuja sovelluksia, joiden virta- tai muistinälästä käyttäjien on varmasti hyvä tietää.

AVG nostaa raportissaan esiin resurssiahneimmat sovellukset neljässä kategoriassa: tallennustila, akkuvirta, dataliikenne ja yleinen suorituskykyvaikutus. Lisäksi sovellukset on jaettu käynnistyksen yhteydessä aukeaviin ja käyttäjän itse aukaisemiin tapauksiin. Samoin pelejä tarkastellaan erikseen.

Eniten akkua kuluttavat itsestään käynnistyvät sovellukset ovat pääasiassa erilaisia järjestelmäsovelluksia. Viiden kärki koostuu esimerkiksi päivitystyökaluista ja Google Play -palveluista. Mielenkiintoisesti kaikissa muissa kategorioissa ahnein itsekseen heräävä sovellus on Facebook. Se nappaa siis AVG:n mukaan eniten tallennustilaa ja dataliikennettä sekä vaikuttaa eniten laitteen suorituskykyyn yleisellä tasolla.

Eniten resursseja kuluttavat ja itsekseen käynnistyvät sovellukset vuoden 2015 loppupuolella

Käyttäjän käynnistämien sovellusten joukossa vaihtelevuutta on enemmän. Eniten tallennustilaa kuluttava sovellus on tutkimuksen mukaan Spotify. Akkua haukkaa tuntuvimmin Samsung WatchON ja eniten dataliikennettä vaatii Netflix. Yleisesti suorituskykyyn vaikuttaa yllättäen eniten Snapchat, joka löytyy myös data- ja akkuhirmulistojen sijoilta 2.

Eniten resursseja kuluttavat ja käyttäjän käynnistämät sovellukset vuoden 2015 loppupuolella

 

Resurssiahneiden pelien listoilla hallitsevat Kingin ja Supercellin tuotokset. Virtaa imaisee tutkimuksen mukaan eniten Candy Crush Soda Saga ja laitetta yleisesti hidastaa eniten Clash of Clans.

Mikäli jokin puhelimesi osa-alue tuntuu toimivan heikosti, saattaa tilanne parantua karsimalla valikoimasta kaikkein ahneimmat sovellukset. Tarkemmin AVG:n tutkimustuloksiin voit tutustua yhtiön verkkosivuilla.