Ensituntumat: OnePlus Watch -älykello: Hyvältä vaikuttaa

Puhelimien parissa hyvin menestynyt OnePlus on julkaissut nyt myös oman älykellon. Yksinkertaisesti nimetty OnePlus Watch on keskittynyt liikunnan ja terveyden seurantaan.

OnePlus Watch edustaa älykellojen suuntausta, jossa on panostettu ennemmin akkukestoon kuin monimutkaisemman Android Wear -käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin.

Kello käyttää OnePlussan omaa käyttöjärjestelmää, joka muistuttaa hyvin pitkälti muitakin älykelloja. Alkuruutuna on kellotaulu ja toinen sivulla olevista painikkeista vie sovelluslistaan. Kellotaulusta vasemmalle löytyy ilmoitukset ja alapuolelle saa viestit näkyviin. Ylhäältä pyyhkäisemällä aukeaa asetusvalikko, joka muistuttaa paljon Androidin tavallisia asetuspainikkeita.

Puhelimen päässä käytössä on OnePlus Health -sovellus, joka luo yhteyden kellon ja puhelimen välille. Toiminnoiltaan Health on aika tyypillinen tämän hetken älykellovalmistajien terveystiedon sovellus ilman erityisiä joukosta erottuvia toimintoja.

Sovelluksen alkunäytöltä saa hyvin uusimmat tiedot sykkeestä, unenlaadusta, päivän askelista ja viimeaikaisista harjoituksista.

Ensimmäisten hyvin lyhyiden kokeilujen perusteella kellon toiminta on sulavaa ja harjoituksien seuranta on sillä tasolla, mitä pitääkin. Ainoa lyhyen kokeilun jälkeen esiin noussut kysymysmerkki on kellon kumisen rannekkeen mukavuus käytössä. Paksua kumia oleva ranneke hiostaa nopeasti.

Kellosta julkaistaan pidempi arvio, kun sitä on ehditty käyttää riittävästi.

Kuvat: Joonas Koivisto

Lue myös:
Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita
Testi: OnePlus 9: Uutuuskaksikosta se järkiostos
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta