Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti nopeamman 120 hertsin näyttönsä – odotetaan uusiin älypuhelinmalleihin vuoden alkupuoliskon aikana

OnePlus on vahvistanut Kiinassa järjestetyssä uuteen näyttöteknologiaan keskittyneessä tapahtumassaan valmistelevansa entistäkin nopeamman ja sulavamman 120 hertsin näytön tuomista markkinoille osana uusia älypuhelinmallejaan.

Viime vuonna ensin OnePlus 7 Prossa ja sittemmin sekä OnePlus 7T Prossa että myös OnePlus 7T:ssä OnePlus panosti runsaasti näyttöön, jossa kohokohtana oli tavallista 60 hertsiä suurempi 90 hertsin virkistystaajuus, eli näytön päivittyminen 90 kertaa sekunnissa. Sen ansiosta sisällön selaaminen ja käyttöliittymän animaatiot toistuvat näytöllä sulavampina, minkä lisäksi korkeampi virkistystaajuus voi parantaa kokemusta myös joissakin peleissä.

OnePlus on myös panostanut markkinoinnissaan voimakkaasti sulavuuden esille tuomiseen, ja tänä vuonna markkinoille on tulossa kilpailijoiltakin, monilta Android-valmistajilta ja huhujen mukaan myös Applelta 120 hertsin näyttöjä. Näin myös OnePlussan täytyy lähteä mukaan 120 hertsin kerhoon pysyäkseen kilpailussa mukana.

Lisäksi uutena ominaisuutena 120 hertsin virkistystaajuuden lisäksi mukaan on tulossa aiemmin televisioista tuttu MEMC-teknologia (Motion Estimation, Motion Compensation) eli toistettavan materiaalin sulavoittaminen lisäämällä siihen ruutuja liikettä arvioimalla ja täyttämällä väliin ikään kuin lisää ruutuja tämän perusteella. Näin näytön suurempaa virkistystaajuutta voidaan hyödyntää kuvan sulavoittamiseen myös esimerkiksi katsottaessa videota, joka alun perin on koostunut vain 30 ruudusta sekunnissa.

OnePlus-pomo Lau vihjasi jo 7T-julkistuksen yhteydessä haastattelussa, että jatkossa luvassa voi olla vielä nopeampia näyttöjä. ”Tämä kaikki palautuu tuotteessa haettavaan tasapainoon. Näytön virkistystaajuuden osalta kyse on ennen kaikkea virrankulutuksesta. Korkeammalla päivitysnopeudella virrankulutuskin on korkeampi. 90 hertsiä on nyt kokonaisuutena hyvä mutta jos tasapaino jatkossa löytyy, voi virkistystaajuus nousta yhä korkeammalle.”

OnePlus kertoi nyt myös muista edistysaskeleista sen näytöissä, joissa nähdään jatkossa muun muassa 240 hertsin kosketustunnistus ja entistä parempi väritarkkuus. Lisäksi näytön automaattinen kirkkaudensäätö on muuttumassa 4096-tasoiseksi. Näytön tarkkuudeksi OnePlus mainitsi yhä 2K+-tason ja näyttöpaneeli on tyypiltään edelleen tietenkin OLED. Mukana on myös 10 bitin HDR-tuki.

Viime vuoden malleissa OnePlus käytti Samsungin valmistamia näyttöpaneeleja ja tämän odotetaan jatkuvan.

Uusia OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro -älypuhelinmalleja odotetaan markkinoille vuoden alkupuoliskon aikana.

Sekä OnePlus 8 että OnePlus 8 Pro paljastuivat jo lokakuun aikana ensi kerran mallinnoskuvissa. Erittäin luotettavaksi viime vuosina osoittautunut vuotaja OnLeaks julkaisi myös alta jutun lopusta löytyvät mallinnokset OnePlus 8:sta yhdessä CashKaro-sivuston kanssa ja OnePlus 8 Prosta yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa.

OnePlus 8:n ja OnePlus 8 Pron lisäksi OnePlussan suunnitelmiin kuuluu myös edullisempi ”OnePlus 8 Lite” -malli, joka sekin on nähty jo mallinnoskuvissa ja sittemmin myös muissa kuvissa. Nopeaa 120 hertsin näyttöä ei kuitenkaan todennäköisesti kannata odottaa edullisempaan malliin, vaan se jäänee joko vain OnePlus 8 Pron tai sen ja OnePlus 8:n erikoisuudeksi.

OnLeaksin materiaalien perusteella OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro muistuttavat melko paljon toisiaan, sillä aiempi paljastus kertoi myös OnePlus 8:n tulevan sisältämään reunoille kaartuvan näytön. Samoin molempiin tuleviin OnePlus-puhelimiin näyttää olevan tulossa näytön vasempaan yläkulmaan reikänä sijoitettu etukamera, kun OnePlus 7T:ssä etukamera on vielä näytön lovessa ja OnePlus 7T Prossa nousee tarvittaessa esiin puhelimen yläreunasta.

Uutta OnePlus 8 Prossa on paljastusten perusteella myös neljäs takakamera. Tarkempia tietoja kameraratkaisun tekniikasta ei kuitenkaan vielä ole. Kolme kameraa sijaitsevat kohotetulla kamera-alueella ja neljäs sen rinnalla. Kyse on todennäköisesti 3D ToF -syvyyskamerasta pääkameran, ultralaajakulmakameran ja telekameran jatkoksi.

OnePlus 8 Pron näytön kooksi on mainittu 6,65 tuumaa, kun OnePlus 8:aan odotetaan 6,5 tuuman näyttöä. OnePlus 8:aan huhuttiin aiemman paljastuksen yhteydessä langatonta latausta, eikä Pro-malli varmasti jää tässä suhteessa heikommaksi.

OnePlus 8 Pro:

 

OnePlus 8: