Suomalainen Suunto julkisti ensimmäisen urheiluälykellonsa Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmällä

Suomalainen, nykyisin tosin välillisesti kiinalaisomisteinen Suunto on on julkistanut ensimmäisen Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmään perustuvan urheiluälykellonsa, Suomessa suunnitellun ja testatun Suunto 7:n.

Käyttöjärjestelmänsä myötä Suunto 7 tarjoaa aiempia Suunto-kelloja laajemmat toimintomahdollisuudet, ja kelloon voidaan myös lisätä sovelluksia Google Play -kaupasta. Lisäksi kellossa toimivat esimerkiksi Google Pay -lähimaksut.

Suunto 7 tulee myyntiin valikoituihin liikkeisiin 31. tammikuuta 2020 alkaen. Uutuuden suositushinta on 479 euroa.

Suunto 7:n materiaaleina on kellon kehässä ruostumaton teräs ja rungossa vahvistettu polyamidi. Kellon halkaisija on 50 millimetriä. Painoa on 70 grammaa. Ranneke on kooltaan 24 millimetriä ja saatavana on silikoni-, nahka- ja tekstiilirannekkeita.

Teknisenä perustana Suunto 7 sisältää muun muassa Qualcomm Snapdragon Wear 3100 -piirin, sykemittauksen ranteesta, barometrin ja sisäänrakennetun GPS / GLONASS / Galileo -paikannuksen. Akun kesto on enintään 12 tuntia GPS-seurantatilassa tai jopa 48 tuntia päivittäiskäytössä.

“Riippumatta siitä, onko liikunta käyttäjille elämäntapa vai lounastauon happihyppely, nykyajan elämä edellyttää teknologiakumppania, joka ei tingi toiminnoista sen enempää urheilu- kuin arkikäytössäkään. Suunto on ottanut haasteen vastaan ja suunnitellut älykellon, jossa on myös monipuoliset urheilukello-ominaisuudet – ja toisaalta urheilukellon, joka toimii mahdollisimman hyvin sekä urheilukäytössä että kiireisessä elämässä”, kertoo Suunnon toimitusjohtaja Heikki Norta.

”Suunnon vuosikymmenten varrella keräämän monipuolisen urheilu- ja ulkoiluasiantuntemuksen ja Wear OS by Google -käyttöjärjestelmän hyödyllisten älykellotoimintojen yhdistäminen tarjoaa meille uskomattoman tilaisuuden innostaa uusia ja entistä laajempia kohdeyleisöjä tutkimaan ympäristöään ja lähtemään uusiin seikkailuihin”, jatkaa Norta.

Suunto on edelleen panostanut vahvasti myös kellon urheiluominaisuuksiin.

Suunto 7 -kellossa on uudet, täysiväriset offline-ulkoilukartat, joiden avulla urheilijat pystyvät seuraamaan sijaintiaan liikkeellä ollessaan, erittäin kirkas OLED-kosketusnäyttö ja mahdollisuus hallita musiikkisoittolistoja kätevästi suoraan ranteesta. Kellossa on yli 70 urheilutilaa juoksusta ja pyöräilystä lasketteluun ja joogaan, sen akku kestää koko päivän aktiivista älykellokäyttöä ja jaksaa sen jälkeen vielä mukana päivän treeneissä mitaten tarkasti harjoitustietoja, kuten sykettä ranteesta, korkeustietoja ilmanpainemittarilla sekä harjoittelun analyysitietoja.

Vedenkestävä Suunto 7 on 5ATM-luokitellusti 50 metrin syvyyteen asti. Näytön lasina on Gorilla Glass.

“Suunto 7 -kellossa on käytetty edistyksellistä Snapdragon Wear 3100 -alustaa, ja se on ensimmäinen älykello, joka hyödyntää erityistä urheilutilaa ja pystyy siksi tarjoamaan jopa 12 tuntia jatkuvaa GPS-seurantaa tai jopa 48 tuntia päivittäiskäyttöä,” sanoo Pankaj Kedia, Qualcomm Wearablesin johtaja. “Yhteistyön tekeminen Suunnon kanssa on innostavaa, koska pääsemme kokoamaan parhaista urheilu-, tyyli- ja älyominaisuuksista tehokkaan älykellon, joka sopii niin urheilijoille kuin satunnaisille liikunnan harrastajillekin.”