Snap julkisti Spectacles 3 -aurinkolasit – varustettu nyt kahdella kameralla

Snap on julkistanut kolmannen sukupolven version Spectacles-kameralaseistaan.

Uudetkin lasit yhdistyvät edelleen Snapchat-sovelluksen kanssa. Keskeinen uudistus laseissa on mukaan tullut toinen kamera, jonka ansiosta kuvaaminen onnistuu nyt uusien 3D-efektien kanssa.

Laseilla tallennetut kuvat ja videot voi siirtää langattomasti yhdistettyyn älypuhelimeen, jossa niitä voi muokata uusilla 3D-efekteillä. Muokata voi esimerkiksi valaistusta tai maisemaa helposti yhdellä pyyhkäisyllä. Materiaalin voi jakaa Snapchatissa tai viedä muihin sovelluksiin, kuten YouTubeen.

Spectacles 3 -laseissa on pyöreät linssit ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut sangat, joita Snap kehuu vahvoiksi ja kevyiksi. Tyylivaihtoehtoja on kaksi, musta Carbon sekä vaalea Mineral. Kameroiden ympärillä palavat valot viestivät edelleen kameroiden olevan käytössä. Kuvaamisen aloittaminen tapahtuu lasien sisältämästä yhdestä ja ainoasta painikkeesta.

Spectacles 3 -lasien toimitukset alkavat marraskuussa ja ne ovat jo ennakkotilattavissa Snapin omassa verkkokaupassa osoitteessa spectacles.com. Lasien hinta on 370 euroa eli ne ovat selvästi korkeahintaisemmat kuin mitä aiemmat 175-230 euron Spectacles 2 -lasit.

Aiempaan tapaan myös Spectacles 3 -lasien lataaminen tapahtuu niiden säilytyskotelossa. Itse laseissa riittää virtaa kerralla kuvaamaan 70 videota tai yli 200 kuvaa. Lasien 4 gigatavun muistiin mahtuu 100 videota tai 1 200 kuvaa. Kuvat tallennetaan 1642×1642 ja videot 1216×1216 pikselin tarkkuudella. Videotallennus tapahtuu 60 ruudun sekuntinopeudella.

Lasien mukana toimitetaan myös pahvista rakentuva 3D Viewer -lisäosa, jonka avulla älypuhelimella voi katsella Spectacles 3 -laseilla tallennettua 3D-materiaalia.

Spectacles 3 Carbon.
Spectacles 3 Carbon.
Spectacles 3 Mineral.
Spectacles 3 Mineral.