Samsung julkisti uudet älykellonsa Galaxy Watch6:n ja Galaxy Watch6 Classicin - kohokohtana entistä suuremmat näytöt

Samsung on julkistanut uudet Galaxy Watch6 -sarjan älykellonsa Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessa muiden uutuuksiensa rinnalla.

Uutuuksilla Samsung pyrkii pönkittämään johtavaa asemaansa Wear OS -käyttöjärjestelmällisten älykellojen markkinoilla.

Galaxy Watch6 -sarja sisältää Galaxy Watch6:n kahdessa runkokoossa, 40 ja 44 millimetriä, sekä Galaxy Watch6 Classicin kahdessa runkokoossa, 43 ja 47 millimetriä. Näin Classic-malli pyöritettävällä reunukselle palaa jälleen Samsungin älykellomallistoon sen jälkeen, kun Galaxy Watch5:stä ei Classic-mallia nähty. Reunusta pyörittämällä voi esimerkiksi selata kellon näytöllä näkyviä valikoita ja sisältöjä.

Galaxy Watch6 Classicissa on pyöritettävä reunus.
Galaxy Watch6 Classicissa on pyöritettävä reunus.

Aiemmassa Galaxy Watch5 -sarjassa Samsung esitteli suuremman ja kestävämmän Galaxy Watch5 Pron, jonka myynnin kerrotaan edelleen nyt jatkuvan.

Galaxy Watch6 -sarja on ennakkomyynnissä heti julkistuksensa jälkeen ja tulee yleisesti saataville perjantaista 11. elokuuta alkaen. Suomessa Galaxy Watch6:n suositushinnat ovat alkaen 319 euroa Bluetooth-versiona sekä 369 euroa 4G-versiona ja Galaxy Watch6 Classicin alkaen 419 euroa Bluetooth-versiona ja 469 euroa 4G-versiona. Suuremmat kokoversiot maksavat 30 euroa ekstraa.

Galaxy Watch6 -kellojen suositushinnat Suomessa

 • Galaxy Watch6, 40 mm, Bluetooth: 319 €
 • Galaxy Watch6, 40 mm, 4G LTE: 369 €
 • Galaxy Watch6, 44 mm, Bluetooth: 349 €
 • Galaxy Watch6, 44 mm, 4G LTE: 399 €
 • Galaxy Watch6 Classic, 43 mm, Bluetooth: 419 €
 • Galaxy Watch6 Classic, 43 mm, 4G LTE: 469 €
 • Galaxy Watch6 Classic, 47 mm, Bluetooth: 449 €
 • Galaxy Watch6 Classic, 47 mm, 4G LTE: 499 €

Galaxy Watch6 on saatavilla 40 millimetrin koossa väreissä Graphite ja Gold sekä 44 millimetrin koossa väreissä Graphite ja Silver. Galaxy Watch6 Classicin värivaihtoehdot ovat sekä 43 että 47 millimetrin koossa Black ja Silver.

Ennakkomyynnin aikana kellon ostajille Samsung tarjoaa kaupan päälle Galaxy Buds2 -kuulokkeet.

Samsung Galaxy Watch6 -sarja jatkaa edeltäjistä tutulla muotokielellä. Runkokoot ovat jopa pienentyneet hieman, mutta Samsung on pakannut kelloihin kuitenkin aiempaa jopa 20 prosenttia suuremmat näytöt. Reunukset näyttöjen ympärillä ovatkin kaventuneet selvästi, jopa 30 prosentilla Galaxy Watch6:ssa ja 15 prosentilla Galaxy Watch6 Classicissa.

Samsung Galaxy Watch6, 40 mm, Graphite ja Gold.
Samsung Galaxy Watch6, 40 mm, Graphite ja Gold.
Samsung Galaxy Watch6, 44 mm, Silver ja Graphite.
Samsung Galaxy Watch6, 44 mm, Silver ja Graphite.

40 millimetrin Galaxy Watch6 ja 43 millimetrin Galaxy Watch6 Classic ovat varustettu nyt 1,3 tuuman pyöreällä AMOLED-näytöllä, jossa 432×432 pikseliä, ja 44 millimetrin Galaxy Watch6 ja 47 millimetrin Galaxy Watch6 Classic puolestaan 1,5 tuuman pyöreällä näytöllä, jossa on 480×480 pikseliä. Edeltävissä Samsungin älykelloissa näyttökoot olivat 1,2 ja 1,4 tuumaa.

Suuremman koon lisäksi uudet näytöt ovat Samsungin mukaan kirkkaampia: kirkkaus yltää huipussaan jopa 2 000 nitiin.

Lisäksi Samsung on varustanut Galaxy Watch6 -kellonsa nyt uudella Exynos W930 -järjestelmäpiirillä. Kaksiytimisellä 1,4 gigahertsin keskussuorittimella varustettu järjestelmäpiiri tarjoaa aavistuksen entistä paremman suorituskyvyn yhdessä 1,5 gigatavusta 2 gigatavuun kasvatetun RAM-käyttömuistin kanssa. Tallennusmuistia on yhä 16 gigatavua.

Kellojen sisälle on pakattu myös marginaalisesti aiempaa suuremmat akut. Galaxy Watch6:n ja Galaxy Watch6 Classicin pienenemmissä malliversioissa on 300 milliampeeritunnin ja suuremmissa 425 milliampeeritunnin akku, kun edeltävässä Galaxy Watch5:ssä akkukapasiteetit olivat 284 ja 410 milliampeerituntia. Akunkestoksi Samsung lupaa 30 tuntia aina päällä -näyttötilan kanssa ja 40 tuntia ilman sitä. Lisäksi Samsungin mukaan kahdeksan minuutin pikalatauksella kelloon saa jopa kahdeksan tuntia lisää käyttöaikaa.

Samsung Galaxy Watch6 Classic, 43 mm, Black ja Silver.
Samsung Galaxy Watch6 Classic, 43 mm, Black ja Silver.
Samsung Galaxy Watch6 Classic, 47 mm, Silver ja Black.
Samsung Galaxy Watch6 Classic, 47 mm, Silver ja Black.

Galaxy Watch6 -kellot tarjoavat edeltäjiensä tavoin erittäin laajan kattauksen aktiivisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan.

Kelloissa on jälleen Samsung BioActive -anturi, joka yhdistää optisen sykemittauksen, sydänsähkökäyrän (EKG) mittauksen sekä biosähköisen impedanssianalyysin (BIA). Viimeksi mainittu mahdollistaa kehonkoostumuksen mittaamisen, joka on edelleen melko harvinainen ominaisuus älykelloissa.

Kehonkoostumuksen mittauksen yhteydessä on tarjolla nyt myös ravitsemusvinkkejä, kiitos uuden kumppanuuden ruokasovellus Whiskin  kanssa.

Kehonkoostumuksen mittaus on mukana Galaxy Watch6 -kelloissakin.
Kehonkoostumuksen mittaus on mukana Galaxy Watch6 -kelloissakin.

Galaxy Watch6 -kellojen yhteydessä Samsung esittelee myös varoitukset epätavallisesta sydämen sykkeestä. Tämä ominaisuus vaatii kuitenkin viranomaishyväksynnän alueittain.

Lisäksi mukana on yhä lämpötila-anturi, jota voidaan hyödyntää jatkossa myös mittaamaan ympäristön lämpötilaa. Tältä osin Samsung antoi esimerkkeinä ruoka-annoksen tai uimaveden lämpötilan mittaamisen. Jo entuudestaan tutulla tavalla lämpömittaria hyödynnetään  myös kuukautiskierron seurantaan ja ennustamiseen.

Kestävyydeltään Galaxy Watch6 -sarjan kellot ovat jälleen 5ATM / IP68 -luokitellusti pölyn- ja vedenkestäviä, minkä lisäksi osin kestävyys on testattu myös Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Runko Galaxy Watch6:ssa on alumiinia ja Galaxy Watch6 Classicissa ruostumatonta terästä.

Samsung Galaxy Watch6 Classic ranteessa.
Samsung Galaxy Watch6 Classic ranteessa.

Galaxy Watch6 -sarja tulee tarjolle eri versioina, joissa on valinnaisesti mukana myös 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys integroidulla eSIMillä. Muuten tuettuna ovat Wi-Fi-yhteys 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudella, Bluetooth 5.3 sekä NFC-lähiyhteys maksamiseen. Paikannustuki kattaa GPS / GLONASS / BDS / Galileo -järjestelmät

Samsung Galaxy Watch6 -kellot ovat ensimmäiset älykellot Googlen toukokuussa julkistamalla Wear OS 4 -käyttöjärjestelmällä, josta Samsung käyttää kustomoitua, One UI 5 Watch -käyttöliittymällistä versiota.

Samsung Galaxy Watch6 ranteessa.
Samsung Galaxy Watch6 ranteessa.

Galaxy Watch6 -sarjassa debytoiva, päivityksenä myös Galaxy Watch4 / Watch5 -kelloille tulossa oleva One UI 5 Watch sisältää parannuksia esimerkiksi unen seurantaan ja parempaan nukkumiseen ohjastamiseen, harjoitusten seurantaan henkilökohtaisesti personoiduilla sykealueilla sekä parannuksilla turvallisuuteen kaatumisen tunnistuksen (automaattisesti aktivoituna yli 55-vuotiaille käyttäjille, hätäpuhelutoiminnon ja terveystietojen esittämisen osalta.

Galaxy Watch6 -kellot määrittelevät käyttäjälle viisi optimaalista juoksuintensiteettitasoa auttamaan harjoittelemaan omiin lähtökohtiin ja tavoitteisiin nähden sopivalla tavalla.

Unen seurannan osalta Galaxy Watch6 -sarjan kellot luovat syvällisen unianalyysin Sleep Score Factors -mittareilla kokonaisuniajasta, unisyklistä, hereilläoloajasta sekä fyysisestä ja henkisestä palautumisesta.

Entistä yksilöllisemmät Sleep Messages -univiestit, jotka on kehitetty yhteistyössä National Sleep Foundationin -yhdistyksen kanssa, antavat myös yksityiskohtaista palautetta unen laadusta joka aamu. Lisäksi Galaxy Watch6 -älykellossa on Sleep Consistency -toiminto, joka näyttää, kuinka yhdenmukaisia uni- ja herätysajat ovat. Lisäksi se kertoo käyttäjälle nimetyn unieläinsymbolin, joka edustaa käyttäjän unityyppiä.

Enhanced Sleep Coaching  -toiminnon avulla voi ottaa käyttöön univalmennuksen, joka antaa räätälöityjä ohjeita, vinkkejä ja muistutuksia, jotka ovat käytettävissä sekä ranteessa että älypuhelimessa.

Nukkumaan mentäessä Galaxy Watch6 -kello voi tehdä makuuhuoneesta rauhallisemman sammuttamalla automaattisesti eri kodin SmartThings-älylaitteet, hiljentämällä ilmoitukset sekä himmentämällä kellon ja puhelimen näytöt. Lisäksi kello siirtyy käyttämään näkymätöntä infrapuna-anturia vihreän LED-valon sijaan.

Samsung on tuonut parannuksia älykellojensa unen seurantaan.
Samsung on tuonut parannuksia älykellojensa unen seurantaan.

Kattavien hyvinvointitoimintojen ohella Galaxy Watch6 -kellot osaavat esimerkiksi toimia myös paritetun älypuhelimen kameran etälaukaisimena entistä monipuolisemmin sekä tarjoavat toiminnon hukassa olevan puhelimen löytämiseksi. Kelloissa toimii myös Samsung Wallet -lompakkosovellus.

Samsungin Galaxy Watch6 -älykellot ovat edeltävien Galaxy Watch4 / Watch5 -kellojen tavoin yhteensopivia vain Android-laitteiden (vähintään Android 10 ja 1,5 gigatavua RAM-muistia) kanssa, eli Apple iPhonen kanssa ne eivät toimi.

Samsung Galaxy Watch6:n ja Galaxy Watch6 Classicin tekniset tiedot

 • Näyttö
  • Galaxy Watch6, 40 mm ja Galaxy Watch6 Classic, 43 mm
   • 1,3 tuuman (33,3 mm) pyöreä AMOLED-näyttö 432×432 pikselillä
  • Galaxy Watch6, 44 mm ja Galaxy Watch6 Classic, 47 mm
   • 1,5 tuuman (37,3 mm) pyöreä AMOLED-näyttö 480×480 pikselillä
 • Samsung Exynos W930 -järjestelmäpiiri (kaksoisydin 1,4 GHz)
 • 2 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 16 gigatavua tallennusmuistia
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys ja eSIM (4G-malleissa)
 • Wi-Fi (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Samsung BioActive -anturi
  • Optinen sykemittari (PPG)
  • Sydänsähkökäyräanturi (EKG)
  • Biosähköisen impedanssianalyysin anturi (BIA)
 • Lämpötila-anturi
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri / valoisuuden tunnistin
 • Akku
  • Galaxy Watch6, 40 mm ja Galaxy Watch6 Classic, 43 mm
   • 300 milliampeerituntia
  • Galaxy Watch6, 44 mm ja Galaxy Watch6 Classic, 47 mm
   • 425 milliampeerituntia (44 mm)
 • Akunkesto 30 tuntia aina päällä -näyttötilalla ja 40 tuntia ilman sitä
 • Pikalataus, langaton lataus WPC / Qi -standardin mukaisesti
 • 5ATM / IP68 -luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys, osin MIL-STD-810H-standardin mukainen kestävyys
 • Koko ja paino
  • Galaxy Watch6, 40 mm: 38,8 x 40,4 x 9,0 millimetriä ja 28,7 grammaa
  • Galaxy Watch6, 44 mm: 42,8 x 44,4 x 9,0 millimetriä ja 33,3 grammaa
  • Galaxy Watch6 Classic, 43 mm: 42,5 x 42,5 x 10,9 millimetriä ja 52,0 grammaa
  • Galaxy Watch6 Classic, 47 mm: 46,5 x 46,5 x 10,9 millimetriä ja 59,0 grammaa
 • Wear OS Powered by Samsung -ohjelmisto (Wear OS 4) Samsungin One UI Watch 5 -ohjelmistolla
Samsung Galaxy Watch6 erilaisilla rannekkeilla.
Samsung Galaxy Watch6 erilaisilla rannekkeilla.
Samsung Galaxy Watch6 Classic erilaisilla rannekkeilla.
Samsung Galaxy Watch6 Classic erilaisilla rannekkeilla.