Samsung julkisti kestävärakenteisen 1 tai 2 teratavun kannettavan T7 Shield -SSD-aseman

Samsung on julkistanut uuden mukana kannettavan, kestävärakenteisen SSD T7 Shield -aseman.

T7 Shield Portable Solid State Drive (PSSD) on painoltaan vain 98 grammaa, ja se sopii 1 tai 2 teratavun kapasiteetillaan suurienkin tiedostojen siirtämiseen ilman suorituskyvyn heikkenemistä. T7 Shield on Samsungin uusin lisäys T7 Portable SSD -tuoteperheeseen aiempien T7:n sekä sisäänrakennetulla sormenjälkitunnistimella varustetun T7 Touch -mallin.

”T7 Shield sopii niin vapaa-ajan käyttöön kuin ammattikäyttäjillekin. Se on kestävä ja luotettava kiintolevy, joka myös takaa, että käyttäjien tiedot pysyvät turvassa”, kertoo Samsungin Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö Ossi Luoma.

T7 Shield on Samsungin mukaan sen tähän mennessä kestävin kannettava SSD-asema. IP65-luokituksensa ansiosta se on sekä pölyn- että vedenkestävä, käytännössä vesiroiskeita vastaan. Upotuskestävyyttä veteen luokitus ei takaa. Muuten T7 Shield kestää jopa kolmen metrin pudotuksen.

T7 Shield mahdollistaa jopa 1 050 Mt/s:n lukunopeuden ja 1 000 Mt/s:n kirjoitusnopeuden, jotka ovat tällä hetkellä nopeimpia siirtonopeuksia USB 3.2 Gen 2 -standardin kanssa. T7 Shield on noin kaksi kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä T5-malli, ja lähes 9,5 kertaa nopeampi kuin ulkoiset kiintolevyasemat (HDD).

Optimoinnin ansiosta T7 Shieldin ohjelmisto pystyy ylläpitämään korkeaa suorituskykyä ilman ylikuumenemista. Myös tiedostonsiirto onnistuu vakaasti ja ilman suorituskyvyn heikkenemistä.

T7 Shield on suunniteltu toimimaan yhdessä eri laitteiden kanssa. Se pystyy myös tallentamaan suuren määrän kuvia, pelejä sekä 4K- ja 8K-videoita PC:lle, Macille, älypuhelimelle (Android) tai pelikonsolill. Lisäksi T7 Shieldissä on parannettu suojaus (256-bittinen AES, Advanced Encryption Standard).

Samsung T7 Shieldin suositushinnat ovat 175 euroa (1 teratavu) ja 329 euroa (2 teratavua), ja se on saatavilla Pohjoismaissa 26. huhtikuuta alkaen.

T7 Shieldin värivaihtoehdot ovat hiekka, musta ja sininen. Muistikapasiteettia on 1 tai 2 teratavua. Laitteen mukana tulee USB Type C-to-C -kaapeli ja USB Type C-to-A -kaapeli. Laitteeseen kuuluu kolmen vuoden takuu.