Samsung julkisti Galaxy Watch Active2 -älykellon – myyntiin Suomessa 4G-tuella 479 ja 499 euron hintaan

Samsung on julkistanut uuden Galaxy Watch Active2 -älykellonsa, joka on suoraa jatkoa alkuperäiselle maaliskuussa esitellylle mallille.

Galaxy Watch Active2 tulee kansainvälisesti saataville kahtena tyyliversiona, alumiinirungolla ja fluoroelastomeerirannekkeella, sekä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rungolla ja nahkarannekkeella. Näistä kuitenkin ainoastaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio 4G-yhteydellä varustettuna on tulossa myyntiin Suomessa. 4G-tuki onkin yksi Watch Active2:n keskeisistä uudistuksista.

Samsungin mukaan ruostumattomasta teräksestä valmistetun Galaxy Watch Active2:n myynti alkaa syksyllä. Värivaihtoehdot ovat hopea, musta ja kulta. Suositushinnat Galaxy Watch Active2 4G:lle Suomessa ovat 499 euroa 44 millimetrin ja 479 euroa 40 millimetrin koossa.

Designiltaan Galaxy Watch Active2 jatkaa edeltäjänsä linjoilla. Muotoilu on edelleen varsin siro ja elegantti mutta nyt Galaxy Watch Active2 tulee saataville kahdessa eri koossa, jotka ovat 40 ja aiempaa suurempi 44 millimetriä. Pienemmässä mallissa näytön koko on 1,2 tuumaa ja suuremmassa 1,4 tuumaa. Näytön koosta riippumatta käytössä on Super AMOLED -näyttöteknologia ja näytön tarkkuus on 360×360 pikseliä. Suojalasiksi Samsung on valinnut Corningin Gorilla Glass DX+:n. Rannekkeet ovat vaihdettavissa ja ovat standardia 20 millimetrin kokoa.

Uutta Galaxy Watch Active2:ssa on kosketuksen tunnistava näytönreunus, jonka ansiosta kelloon paluun tekee Samsungin aiemmista älykelloista tuttu ohjaustapa reunusta pyörittämällä – tällä kertaa digitaalisessa muodossa.

Ohjelmistossa uusi toiminto mahdollistaa omasta asusta kuvan ottamisen älypuhelimella ja samalla värimaailmalla varustetun kellotaulun automaattisen luomisen.

Aktiivisuusominaisuuksia Samsung on kehittänyt nyt kahdeksaan fotodiodiin perustuvalla rannesykemittarilla sekä tuella EKG-sydänsähkökäyrämittaukselle. Viimeksi mainittu vaatii kuitenkin viranomaishyväksynnän, minkä takia se tulee saataville myöhemmin vaihtelevin ajankohdin ympäri maailmaa.

Galaxy Watch Active2 osaa seurata 39 erilaista harjoitusmuotoa, joista seitsemän osalta (juoksu, kävely, pyöräily, uinti, soutulaite, elliptinen cross trainer ja dynaamiset harjoitteet) tunnistus tapahtuu automaattisesti. Uudistetulla juoksuvalmentajasovelluksella voi seurata tahtiaan reaaliajassa ja valita seitsemästä erityyppisestä juoksuohjelmasta harjoittelutavoitteiden saavuttamiseksi. Galaxy Watch Active2:ssa on myös parannetut unen ja stressinseurannan algoritmit.

Suomessa Galaxy Watch Active2 tulee myyntiin vain 4G-verkkoja tukevana versiona integroidulla eSIM-kortilla, jota tukevat DNA, Elisa ja Telia.

Sisäänrakennetun 4G-yhteyden avulla voi soittaa ja vastaanottaa puheluita tai pysyä ajan tasalla pikaviesti- ja somepäivityksistä ilman puhelinta. Lisäksi kellolla on mahdollista vastata viesteihin, twiitata tai jopa katsoa lyhyitä videopätkiä suoraan ranteesta. Kellossa toimii myös Spotify.

Vedenkestävyydeltään Galaxy Watch Active2 on edelleen 5ATM-luokiteltu eli kestää upotuksen jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Yhdessä Samsungin Galaxy S9 / S10 / Note9 -älypuhelinten kanssa Galaxy Watch Active2:a voi käyttää kameralaukaisimena ja videotallennuksen käynnistämiseen. Kuvia voi myös esikatsella kellon kautta. Watch Active2 tukee lisäksi valittujen Galaxy-älypuhelinten langatonta virranjakoa, eli sen lataus onnistuu tarvittaessa myös asettamalla kello puhelimen takapinnan päälle.

Galaxy Watch Active2 on päätoimintojensa osalta yhteensopiva kaikkien vähintään Android 5.0 -laitteiden sekä vähintään Apple iPhone 5:n / iOS 9:n kanssa.

Myöhemmin tällä viikolla, keskiviikkona 7. elokuuta, Samsung julkistaa vielä uudet Galaxy Note10 -huippupuhelimensa.

Samsung Galaxy Watch Active2:n tekniset tiedot

Suomessa myyntiin tulee vain 4G-verkkoja tukeva versio rungolla ruostumattomasta teräksestä.

 • Kaksi kokoversiota, 40 ja 44 mm
 • Näytön koko 1,2 tuumaa (40 mm) tai 1,4 tuumaa (44 mm), Super AMOLED, tarkkuus 360×360 pikseliä, Corning Gorilla Glass DX+ -lasi
 • 20 millimetrin vaihdettavissa oleva ranneke
 • Kaksiytiminen Samsung Exynos 9110 -piiri 1,15 gigahertsin kellotaajuudella
 • RAM-käyttömuisti 768 megatavua tai 1,5 gigatavua (4G-malli)
 • Tallennusmuisti 4 gigatavua
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys osassa malleja
 • Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS -paikannus
 • Rannesykemittari 8 fotodiodilla ja EKG-sydänsähkökäyrämittaus (vaatii viranomaishyväksynnät)
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / barometri / valoisuuden tunnistin
 • Akku 247 milliampeerituntia (40 mm) tai 340 milliampeerituntia (44 mm)
 • Langaton lataus (WPC)
 • Vesitiivis (5ATM + IP68)
 • Iskunkestävä (MIL-STD-810G)
 • Tizen-käyttöjärjestelmä
 • Mitat 40x40x10,9 millimetriä tai 44 x 44 x 10,9 millimetriä
 • Paino 26 grammaa (40 mm, alumiini), 37 grammaa (40 mm, ruostumaton teräs), 30 grammaa (44 mm, alumiini) tai 42 grammaa (44 mm, ruostumaton teräs)