Polar julkisti Vantage V3 -urheilukellonsa: suurempi ja tarkempi näyttö sekä Polar Elixir -sensoriteknologia sykkeen, SpO2:n, EKG:n ja lämpötilan mittauksella

Vantage V3 on toistaiseksi Polarin kehittynein urheilukello.

Suomalainen Polar on julkistanut uuden kehittyneen Vantage V3 -urheilukellonsa, joka asettuu Polarin malliston huipulle seuraajana syksyllä 2020 julkaistulle Vantage V2:lle.

Polar Vantage V3 on heti ennakkotilattavissa Polarin omasta verkkokaupasta ja valituilta jälleenmyyjiltä ja tulee saataville 25. lokakuuta alkaen. Suositushinta on 599,90 euroa, minkä lisäksi tarjolla on yhteispaketti Polar H10 -sykevyön kanssa 649,90 euron hinnalla.

Kolme eri värivaihtoehtoa Vantage V3:sta ovat musta Night Black, sininen Sky Blue ja vaalea-oranssi Sunrise Apricot.

Polar esittelee Vantage V2:ssa uuden sukupolven yhdistetyn Polar Elixir -biosensoriteknologiansa, joka perustuu Polarin pitkäaikaiselle tutkimukselle ja kokemukselle. Se sisältää Polarin 4. sukupolven optisen sykemittauksen, joka on Polarin mukaan entistä kehittyneempi ja tarkempi, veren happipitoisuuden mittauksen (SpO2), EKG-sydänsähkökäyrämittauksen sekä yöllisen ihon lämpötilan mittauksen.

”Polar Elixir on vuosien tieteellisen kehityksen tulos. Se tarjoaa enemmän henkilökohtaista opastusta kuin mikään muu markkinoilla oleva työkalu”, toteaa Polarin toimitusjohtaja Sander Werring. ”Polar Elixirin tarjoaman datan laatu ja tarkkuus ovat erinomainen esimerkki siitä, kuinka Polarin sitoutuminen innovointiin ei vaikuta ainoastaan tuotteisiin, vaan koko puettavan teknologian toimialaan.”

Viikkoyhteenveto Polar Vantage V3:ssa.
Viikkoyhteenveto Polar Vantage V3:ssa.

Polarin 4. sukupolven sykemittaus sisältää algoritmiparannusten lisäksi uudelleensuunnitellun, vähemmän valovuodon anturirakenteen, joka vähentää huomattavasti käsivarren liikkeestä aiheutuvia häiriöitä mittaukseen pienentäen samalla virrankulutusta. Sykemittauksen tarkkuuden kerrotaan parantuneen jopa 25 prosentilla suosituimmissa urheilulajeissa, kuten juoksussa ja pyöräilyssä.

Polar Elixir -kokonaisuuteen kuuluvan Polarin veren happipitoisuuden mittauksen tarkkuus on validoitu tavallisesti lääkinnällisissä laitteissa käytetyn ISO-määrittelyn mukaisesti, ja sen mittaustarkkuus vastaa kaupallisesti saatavilla olevia, sormenpäästä happipitoisuutta mittaavia antureita.

Yön aikana Vantage V3 seuraa automaattisesti käyttäjänsä ihon lämpötilan muutoksia, jotka voivat kertoa laajemmasta hyvinvoinnista. Lisäksi naisilla ihon lämpötilan muutokset auttavat seuraamaan kuukautiskierron vaiheita.

Polar Vantage V3:n sykemittaus, ortostaattinen testi ja uinnin seuranta.
Polar Vantage V3:n sykemittaus, ortostaattinen testi ja uinnin seuranta.

Kehittyneemmät mittaukset, mukaan lukien EKG-sydänsähkökäyrämittauksen mahdollistama ortostaattinen testi, tarjoavat tarkempia ja kattavampia tietoja muun muassa Polar Recovery Pro -toiminnolle, mahdollistaen paremmat arviot palautumisesta ja valmiudesta uusiin harjoituksiin.

Polar Vantage V3:n ”pohjoismainen muotoilu” rakentuu pyöreän 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäytön ympärille. Näyttö on suurin ja 462 pikselillään tuumaa kohti myös tarkin mitä Polar-kelloissa on toistaiseksi nähty.

Iivo Niskanen Polar Vantage V3 ranteessaan.
Iivo Niskanen Polar Vantage V3 ranteessaan.

Kellon kehys on alumiinia ja reunukset näytön ympärillä aiempaa pienemmät. Näytön pintana on kaareva Corningin Gorilla Glass 3 -lasi. Oikealta sivulta kellosta löytyy kolme painiketta, joiden kerrotaan olevan helposti käytettävissä käsineidenkin kanssa.

Vantage V3 on nyt suoraan yhteensopiva 22 millimetrin standardikokoisten rannekkeiden kanssa, mikä mahdollistaa monien erilaisten rannekkeiden käytön.

Kellon käyttöä sulavoittaa uusi 275 megahertsin suoritin, joka on Polarin mukaan jopa 129 prosenttia nopeampi kuin vielä Vantage V2:ssa.

Tallennusmuistia Vantage V3:ssa on 32 gigatavua muun muassa kellon muistiin tallennettavia offline-maastokarttoja varten. GPS-paikannus toimii kahden taajuuden tuen ansiosta tarkasti haastavissakin ympäristöissä ja olosuhteissa, ja tarjolla on ominaisuuksia, kuten paluu lähtöpisteeseen, komoot-palvelun tarjoama käännöksittäinen navigointi sekä korkeuseroista tietoa harjoitusten yhteydessä tallentava Polarin Hill Splitter -toiminto.

Polar Vantage V3:n muistiin voi tallentaa offline-karttoja.
Polar Vantage V3:n muistiin voi tallentaa offline-karttoja.

Erilaisia harjoitustiloja Polar Vantage V3 tukee yli 150 kappaletta. Parannuksia on tehty muun muassa allasuinnin seurantaan. Tarjolla on lisäksi kuntotestejä juoksemisen ja pyöräilyn osalta. Ne mahdollistavat esimerkiksi oman VO2max-arvon ja sykealueiden määrittämisen auttaen näiden tietojen perusteella treenaamaan entistä paremmin.

Mukana on lisäksi tietenkin Polarin entuudestaan tutut uniseurannan ominaisuudet, mukaan lukien SleepWise, Nightly Recharge ja Sleep Plus Stages.

Tiedot Vantage V3:sta synkronoituvat Polar Flow -sovellukseen, josta voi myös seurata edistymistä kohti omia tavoitteita.

Kestävyydeltään Vantage V3 on WR50-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti.

Polar Vantage V3:n akunkesto yltää jopa 53 tuntiin, tai virransäästötilalla jopa 140 tuntiin, harjoitusten seurantaa tai kahdeksan päivän toiminta-aikaan näyttö päällä.

Vantage V3:n mukana toimitettava latauskaapeli on varustettu USB-C-liittimellä.

Polar Vantage V3:n ominaisuuksia.
Polar Vantage V3:n ominaisuuksia.