OnePlussan uusi huippupuhelin myyntiin Suomessa alkaen 949 eurolla - OnePlus 12 tuo merkittäviä näyttö-, kamera- ja suorituskykyparannuksia

OnePlus on esitellyt kansainvälisesti uuden huippupuhelimensa OnePlus 12:n, joka Kiinassa julkistettiin jo joulukuussa.

OnePlus 12 on ennakkomyynnissä 23. tammikuuta alkaen ja tulee saataville 6. helmikuuta.

OnePlus 12:n suositushinnat Suomessa ovat 949 euroa (12+256 Gt) ja 1 099 euroa (16+512 Gt) eri muistiversioina. Edeltävän OnePlus 11:n suositushinnat olivat 879 euroa (8+128 Gt) ja 949 euroa (16+256 Gt). Tallennusmuistia on nyt siis saatavilla enemmän, mikä tasoittaa hinnannousua.

Ennakkomyynnin aikana puhelimen ostaneet saavat kaupanpäällisenä OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet (arvo 179 €).

Pienempi muistiversio on saatavilla vain mustana Silky Black -värinä, kun suuremmasta muistiversiosta toinen värivaihtoehto mustan lisäksi on vihreä Flowy Emerald.

OnePlus 12 edestä ja takaa.
OnePlus 12 edestä ja takaa.

OnePlus 12 on seuraaja helmikuussa 2023 Suomessa myyntiin tulleelle OnePlus 11:lle, johon nähden OnePlus 12 tuo merkittäviä parannuksia muun muassa kirkkaamman näytön, uudistuneen pitkälti aiemmasta taittuvanäyttöisestä OnePlus Openista tutun kamerakokoonpanon sekä Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin voimin. Lisäksi OnePlus 12:ssa on jälleen langaton lataus, joka puuttui OnePlus 11:stä.

Muotoilultaan OnePlus 12 muistuttaa paljon edeltäjäänsä, mutta muotoilua on hienosäädetty eteenpäin. Lisäksi huomattavia muutoksia ovat etukamerareiän siirtyminen näytön vasemmasta yläkulmasta keskelle sekä OnePlussan tutun tunnusmerkin, kolmiasentoisen Alert Slider -äänikytkimen sijoittaminen puhelimen vasemmalle sivulle oikean sijaan.

OnePlus 12:n vihreä värivaihtoehto on viimeistelty uudella tavalla. OnePlussan mukaan Flowy Emerald -nimeä kantava väri on saanut inspiraationsa Uuden-Seelannin Dart-joesta: puhelimen tyylin kerrotaan kuvastavan joen kanavissa virtaavaa vettä. Takapinta on lasia, sivuja kiertää alumiinirunko ja näytön pintana on Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasi.

OnePlus 12 kahtena värivaihtoehtona.
OnePlus 12 kahtena värivaihtoehtona.

OnePlus 12:ssa on nyt kiinalaisen BOE:n valmistama näyttöpaneeli, kun edeltävissä huippupuhelimissaan OnePlus on hyödyntänyt Samsungin valmistamia paneeleja.

OnePlus 12:ssa on hieman aiempaa suurempi 6,82 tuuman AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus on 3168×1440 pikseliä ja virkistystaajuus yltää yhä 120 hertsiin. Näytön virkistystaajuus mukautuu joustavasti LTPO-teknologian ansiosta.

Erityisesti kirkkaudessa uusi näyttö loistaa. Näytön kirkkaus on huipussaan peräti 4 500 nitiä, kun huippukirkkaus vielä OnePlus 11:ssä oli vasta 1 300 nitiä ja esimerkiksi OnePlus Openissakin 2 800 nitiä. 4 500 nitin kirkkaus on toistaiseksi ennätys älypuhelimissa. Huippukirkkaus saavutetaan osalla näyttöä HDR-sisällöllä. Tyypillinen laajempi kirkkaus OnePlus 12:n näytössä on enintään 1 600 nitiä.

Suuremman kirkkauden pitäisi parantaa näytön luettavuutta erityisesti kirkkaassa valossa sekä yleisestikin parantaa käyttökokemusta muun muassa väritoiston osalta. Lisäksi näyttö on varustettu korkean taajuuden PWM-kirkkaudensäädöllä DC-himmennyksen ja sinisen valon suodatuksen ohella.

OnePlus 12:n reunoilta kaarevan näytön on kerrottu saaneen näyttötestaaja DisplayMatelta arvosanaksi A+ 18 ennätystuloksella. Näytön toimintaa on ohjaamassa OnePlussan emon Oppon kehittämä Display P1 -piiri, jonka kerrotaan myös vähentävän virrankulutusta jopa 13 prosentilla. Lisäksi mukana on myös Pixelworks X7 -piiri, joka tuo mukaan osana HyperRendering-toimintoa erialisia parannuksia, kuten kaikkien pelien ruudunpäivitysnopeuden noston interpoloiduilla väliruuduilla jopa 120 hertsiin.

OnePlus 12:ssa on mukana OnePlussan Aqua Touch -ominaisuus, jonka myötä puhelimen näyttöä pitäisi pystyä käyttämään myös märillä käsillä tai jos näytöllä on esimeriksi vesipisaroita.

OnePlus 12:n takakamerakokoonpano on pitkälti tuttu jo 19. lokakuuta julkistetusta taittuvanäyttöisestä OnePlus Openista vähäisin eroin.

OnePlus 12:n pyöreä takakamerakohouma on viimeistelty nyt hienostuneemmin kuin OnePlus 11:ssä.
OnePlus 12:n pyöreä takakamerakohouma on viimeistelty nyt hienostuneemmin kuin OnePlus 11:ssä.

OnePlus 12:ssa 50 megapikselin pääkamera rakentuu Sonyn Lytia LYT-808-kennolle. Pinotussa kennossa fotodiodit ja transistorit on sijoitettu erillisiin kerroksiinsa, mikä maksimoi valon määrän minimoiden samalla kohinan tason 1/1,4″-koon kennossa, jonka valontallennuskyky vastaa jopa 1″-koon tavanomaisia kennoja. 23 mm -polttovälin pääkamerassa on f/1,6-aukko ja optinen kuvanvakain.

OnePlus Openissa pääkameran kenno oli jo lähes samanlainen, mutta ohuempaan rakenteeseen räätälöity 48 megapikselin LYT-T808.

OnePlus 12:n 48 megapikselin ultralaajakulmakamera rakentuu 1/2″-koon Sony IMX581 -kennolle 0,8 mikronin pikselikoolla. 14 mm -polttovälin kamerassa on f/2,2-aukko. Automaattitarkenteisella ultralaajakulmakameralla onnistuu makrokuvaus alkaen 3,5 senttimetrin etäisyydeltä.

Kolmas takakamera on 64 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera 3x optisella zoomilla. 1/2″-koon OmniVision OV64B -kenno tarjoaa 0,7 mikronin pikselikoon. Telekamerassa on lisäksi f/2,6-aukko ja optinen kuvanvakain. Kennolta rajattuna tarjolla on myös häviöttömäksi markkinoitu 6x zoom.

OnePlus 11:een nähden pääkamerassa ja telekamerassa on tapahtunut OnePlus 12:ssa merkittäviä parannuksia. Pääkameran kenno on suurempi ja kehittyneempi, kun taas telekameran tarkkuus on tuplaantunut ja optista zoomiakin on entistä enemmän (3x vs. 2x).

Tuettuna on parhaimmillaan videokuvaus 8K-tarkkuudella (24 fps) tai 4K-tarkkuudella (30 / 60 fps). 4K-videokuvaus onnistuu myös Dolby Vision HDR -muodossa.

Etukamera OnePlus 12:ssa on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä, ja sillä videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 4K 30 fps -tarkkuudella. Etukamerassa on kiinteä tarkennus.

OnePlus 12 jatkaa myös OnePlus 9 -sarjasta alkanutta kumppanuutta ruotsalaisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. Hasselbladin H-logo koristaa kamerakohoumaa, ja kameraominaisuuksissa Hasselblad on edelleen läsnä värikalibroinnissa sekä värityylisuotimissa ja esimerkiksi XPAN-panoraamakuvaustilassa. Lisäksi manuaalisäädöt sisältävä kuvaustila on nimetty uudelleen Hasselblad Master Modeksi entistä kattavampien asetusten kera.

OnePlus 12 sisältää Qualcommin 24. lokakuuta julkistaman huippuluokan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka tuo merkittävästi lisää suorituskykyä edeltäjäänsä verrattuna.

Peruslaskennassa suorituskyky on kasvanut Snapdragon 8 Gen 2:sta jopa 30 prosentilla ja graafisessa suorituskyvyssä jopa 25 prosentilla, tai säteenseurannan osalta jopa 40 prosentilla. Lisäksi Qualcomm on panostanut Snapdragon 8 Gen 3:ssa erityisesti tekoälyyn, mikä mahdollistaa esimerkiksi generatiivisen tekoälymallien suorittamisen itse laitteessa pilvipalveluiden sijaan. Hexagon NPU -neuroverkkolaskentayksikkö on jopa 98 prosenttia entistä nopeampi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi.

OnePlus 12:ssa järjestelmäpiirin rinnalta löytyy Suomessa 12 tai 16 RAM-käyttömuistia (LPDDR5X) ja 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (UFS 4.0). Kiinassa nähtyä huippuversio 24 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 1 teratavun tallennusmuistilla ei kuulu valikoimaan Euroopassa.

OnePlus 12:n rakenne.
OnePlus 12:n rakenne.

OnePlus 12:n uuden Dual Cryo-velocity Cooling System -jäähdytysjärjestelmän jäähdytyspinta-ala on entistä suurempi, ja OnePlussan mukaan jäähdytysmateriaalia sekä rakennesuunnittelua on kehitetty. Kaksiosaisella höyrykammiolla on kokoa 9 140 neliömillimetriä ja kaikkiaan jäähdytysjärjestelmällä 38 547 neliömillimetriä. Käytössä on uuden sukupolven ilmailuluokan jäähdytysgeeli, joka tehostaa jäähdytystä jopa 30 prosentilla.

OnePlus 12:ssa on myös uudistettu X-akselinen värinämoottori uudella N54-magneetilla. OnePlussan mukaan värinän voimakkuus ja nopeus ovat johtavalla tasolla, ja haptisen palautteen pitäisi olla poikkeuksellisen laadukkaan tuntuinen.

Akun kapasiteettia OnePlus 12:ssa on kasvatettu 8 prosentilla 5 400 milliampeerituntiin OnePlus 11:n 5 000 milliampeeritunnista. Tuettuna on yhä 100 watin SuperVOOC-pikalataus mukana myyntipakkauksessa tulevalla laturilla. Se lataa akun OnePlussan mukaan 1 prosentista 11 minuutissa 50 prosenttiin ja 26 minuutissa 100 prosenttiin asti.

Lisäksi OnePlus 12:ssa on nyt myös tuki langattomalle lataukselle, joka OnePlus 11:stä puuttui, aiemmista OnePlus-huippupuhelimista tutulla enintään 50 watin AirVOOC-pikalatausteholla. Yhdessä yhteensopivan laturin langaton pikalataus lataa akun 1 prosentista 23 minuutissa 50 prosenttiin ja 55 minuutissa 100 prosenttiin.

OnePlus 12:ssa on 5 400 milliampeeritunnin akku.
OnePlus 12:ssa on 5 400 milliampeeritunnin akku.

Akun käyttöiän pitäisi myös olla hyvä: OnePlussan mukaan vielä 1 600 lataussyklin jälkeen alkuperäisestä kapasiteetista pitäisi olla jäljellä yli 80 prosenttia. Virranhallintaan OnePlus 12:ssa SuperVOOC S -piiri, jonka tehokkuudeksi mainitaan 99,5 prosenttia.

Edellä mainittu Alert Slider -kytkimen siirtäminen puhelimen vasemmalle sivulle on mahdollistanut OnePlussan mukaan uuden integroidun antenniratkaisun toteuttamisen erityisesti pelaamisen suorituskyvyn parantamiseksi. OnePlussan laboratoriotestitietojen mukaan pelatessa ratkaisu voi parantaa signaalia jopa 3 desibeliä ja pienentää viiveitä peleissä jopa 15 prosentilla. OnePlus 12:ssa on yhteensä 16 antennia, jotka muodostavat 360 asteen antennijärjestelmän.

Yhtenä suorituskykyparannuksena OnePlus 12:n USB-C-liitäntä tukee USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtonopeutta 5 Gbit/s, kun OnePlus 11:n liitäntä tukee vain USB 2.0 nopeutta 480 Mbit/s. Tältäkin osin OnePlus on palannut aiempien huippupuhelintensa tasolle, sillä jo OnePlus 10 Pro tuki myös 5 Gbit/s -nopeutta.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 6E ja 7, Bluetooth 5.4 ja NFC. Lisäominaisuutena OnePlus 12 on varustettu myös infrapunalähettimellä. Muita ominaisuuksia ovat lisäksi stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaäänituki sekä näytönalainen sormenjälkilukija.

Sen sijaan edelleenkään IP-luokiteltua upotuskestävyyttä OnePlus 12 ei tarjoa. OnePlus 12:n IP65-luokitus kertoo pölytiiviyden ohella hyvästä roiskevedenkestävyydestä (IPX5-testissä kestävyys testataan eri suunnista tulevalla vesisuihkulla).

OnePlus 12:n mitat ovat 164,3 × 75,8 × 9,15 millimetriä ja paino 220 grammaa, joten se on hieman suurempi, paksumpi ja painavampi kuin OnePlus 11.

OnePlus 12 saapuu markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmäversiolla osana OxygenOS 14 -ohjelmistoa. Päivitystuen osalta puhelimelle luvataan neljä versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

OxygenOS 14:n osana on uusi Trinity Engine -alustakokonaisuus, joka sisältää kaikkiaan kuusi teknologiaa. Trinity Enginen ytimessä ovat CPU Vitalization, RAM Vitalization ja ROM Vitalization, joiden pitäisi osiltaan tehostaa suorittimen, RAM-käyttömuistin ja tallennusmuistin toimintaa pyrkien tarjoamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn, akunkeston ja pitkän aikavälin sulavan käyttökokemuksen.

OnePlus 12:n kestävyysluokitus on IP65.
OnePlus 12:n kestävyysluokitus on IP65.

OnePlus 12:n tekniset tiedot

 • Runko alumiinia, takana lasipinta (Corning Gorilla Glass 5), edessä Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasi
 • 6,82 tuuman reunoiltaan kaareva BOE:n valmistama LTPO 3.0 AMOLED- näyttö 19,8:9-kuvasuhteella, 3168×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella (510 PPI) ja 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, kirkkaus jopa 1 600 nitiä (tyypillinen) ja huipussaan 4 500 nitiä, 2 160 hertsin PWM-kirkkaudensäätö, HDR10+ ja Dolby Vision -tuki, näyttö-runkosuhde 93,5 prosenttia
 • Optinen sormenjälkilukija näytön alla
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri
 • RAM-käyttömuisti 12 tai 16 gigatavua Suomessa (LPDDR5X)
 • Tallennusmuisti 256 tai 512 gigatavua Suomessa (UFS 4.0)
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera 23 mm -polttovälillä, 85 asteen kuvakulmalla, 1/1,4″-koon Sony LYT-808 -kennolla, 1,12 mikronin pikselikoolla, 7-elementtisellä linssillä, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 48 megapikselin automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera 14 mm -polttovälillä, 114 asteen kuvakulmalla, 1/2″-koon Sony IMX581 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, makrokuvaus 3,5 senttimetrin etäisyydeltä
  • 64 megapikselin automaattitarkenteinen periskooppirakenteinen 3x optisen zoomin telekamera 70 mm -polttovälillä, 33 asteen kuvakulmalla, 1/2″-koon OmniVision OV64B -kennolla, 0,7 mikronin pikselikoolla, 4-elementtisellä linssillä, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 120x digizoom
  • 2x LED -kuvausvalo
  • Välkkymisanturi ja värilämpötila-anturi
  • Hasselblad-brändäys
  • Videokuvaus 8K 24 fps, 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 / 60 fps, HDR-videokuvaus Dolby Vision -muodossa 4K 30 fps, 1080p 30 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps, 720p 240 / 480 fps
 • 32 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera reiässä näytön yläreunan keskellä 21 mm -polttovälillä, 90 asteen kuvakulmalla, 1/2,74″-koon Sony IMX615 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, 5-elementtisellä linssillä ja f/2,4-aukolla
  • Videokuvaus 4K 30 fps, 1080p 30 fps, 720p 30 fps
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 4G LTE: kategoria 20/18, maks. lähetysnopeus 2 Gbit/s ja lähetysnopeus 200 Mbit/s
  • 5G: alle 6 gigahertsin taajuudet n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n28, n30, n38, n40, n41, n66, n71, n77, n78
 • Wi-Fi 6E ja 7 (2,4, 5 ja 6 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax/be)
 • Bluetooth 5.4 (SBC / AAC / LHDC / LDAC / aptX / aptX HD -äänikoodekit)
 • NFC-lähiyhteys
 • Infrapunalähetin
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • 5 400 milliampeeritunnin akku 100 watin SuperVOOC-pikalatauksella ja 50 watin langattomalla AirVOOC-latauksella, 10 watin käänteinen langaton lataus
 • USB-C-liitäntä (USB 3.2 Gen 1, 5 Gbit/s)
 • Alert Slider -kytkin
 • Mitat 164,3 × 75,8 × 9,15 millimetriä ja paino 220 grammaa
 • IP65-luokitellusti pölytiivis ja roiskevedenkestävä rakenne
 • Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 14 -ohjelmistoa