Nokia Streaming Box 8010 julki - tehokkaampi versio Android TV -lisälaitteesta

Tehokkaampi laite Android TV:n tuomiseksi vanhaan televisioon.

Nokia-älytelevisioita ja muita kodin älylaitteita lisensoimallaan tavaramerkillä markkinoiva ja myyvä StreamView on esitellyt uuden Android TV -lisälaitteen Nokia Streaming Box 8010:n.

Nokia Streaming Box 8010 on suorituskykyisempi seuraaja aiemmalle vuonna 2021 lanseeratulle Nokia Streaming Box 8000:lle.

Nokia Streaming Box 8010 on jo saatavilla StreamView’n omasta verkkokaupasta 129 euron hinnalla, vaikka yleisesti suositushinnaksi on ilmoitettu 159 euroa.

Nokia Streaming Box 8010 mahdollistaa edelleen vanhempien televisioiden tuomisen älyaikaan Android TV -käyttöjärjestelmällä.

Android TV -käyttöjärjestelmä tuo kattavan sovellus- ja palvelutarjonnan, kuten Netflixin, Amazon Prime Videon, Disney+:n, YouTuben, Spotifyn ja Apple TV:n sekä monia muita, myös suomalaisia suoratoistopalveluja. Sen kautta esimerkiksi vanhempaankin televisioon, jossa vain on HDMI-liitäntä tai analoginen audio-video-sisääntulo, saa käyttöön käytännössä kaikki suoratoistopalvelut ja muut sisällöt – sujuvalla käyttöliittymällä ja hyvällä käyttökokemuksella.

Nokia Streaming Box 8010 on suorituskykyisempi paremmalla järjestelmäpiirillä ja sisältää enemmän sekä RAM-käyttömuistia että tallennusmuistia kuin edeltäjänsä, joten sitä markkinoidaan myös pelikäyttöön. Pelejä on saatavilla Google Play -kaupasta sekä pilvipelipalvelujen kautta. Laitteen pariksi on esitelty myös Nokia-brändätty peliohjain.

Nokia Streaming Box 8010:n markkinoinnissa on nostettu esiin myös käyttö pelaamiseen.
Nokia Streaming Box 8010:n markkinoinnissa on nostettu esiin myös käyttö pelaamiseen.

Lisää sovelluksia voi ladata Google Play -sovelluskaupan yhteensä yli 7 000 sovelluksen valikoimasta. Lisäksi sisältöjä Nokia Streaming Box 8010:n kautta televisioon voi ohjata sisäänrakennetun Chromecast-toiminnon ansiosta myös muista laitteista, kuten älypuhelimesta tai tabletista.

Nokia Streaming Box 8010:n mukana toimitetaan Bluetooth-kaukosäädin, jota voi käyttää laitteen ääniohjaukseen Google Assistantilla ja joka sisältää taustavalaistut painikkeet.

Nokia Streaming Box 8010:ssä teknisenä perustana on Amlogic S905X4-K -järjestelmäpiiri, joka sisältää neljä ARM Cortex-A55 -keskussuoritinydintä ja ARM Mali-G31 MP2 -grafiikkasuorittimen. RAM-käyttömuistia (LPDDR4) on 4 gigatavua ja tallennusmuistia (eMMC) 32 gigatavua. RAM-käyttömuistin määrä on tuplaantunut ja tallennusmuistin jopa nelinkertaistunut Nokia Streaming Box 8000:sta.

Nokia Streaming Box 8010 ja mukana toimitettava kaukosäädin.
Nokia Streaming Box 8010 ja mukana toimitettava kaukosäädin.

Nokia Streaming Box 8010 tukee 4K UHD -tarkkuuden kuvaa. Äänentoiston osalta tuettuna ovat Dolby Digital Plus, Dolby Atmos ja DTS.

Liitäntöinä Nokia Streaming Box 8010 sisältää HDMI:n, yhden USB-A 2.0 -portin, yhden USB-A 3.0 -portin, yhden USB-C-portin, virtaliitännän, AV-ulostulon, digitaalisen optisen ääniliitännän sekä Ethernet-verkkoliitännän. Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat 2,4 ja 5 gigahertsin Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax) sekä Bluetooth 5.0.

Nokia Streaming Box 8010 sisältää varsin monipuoliset liitännät.
Nokia Streaming Box 8010 sisältää varsin monipuoliset liitännät.

Nokia Streaming Box 8010:n mitat ovat 112 x 112 x 23 millimetriä ja paino 250 grammaa.

Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan itse Nokia Streaming Box 8010 -laitteen lisäksi kaukosäädin, laturi, HDMI-kaapeli sekä kaksi AAA-paristoa kaukosäätimeen.

Halvempana, pienikokoisempana, vähätehoisempana ja ilman liitäntöjä varustettuna vaihtoehtona StreamView’n tuotevalikoimaan kuuluu nykyisin myös lokakuussa esitelty Nokia Streaming Stick 800.

Nokia Streaming Box 8010:n myyntipakkauksen sisältö.
Nokia Streaming Box 8010:n myyntipakkauksen sisältö.