Motorola julkisti 999 euron hintaisen ThinkPhonen - legendaarisen ThinkPad-läppäribrändin rinnalle esitelty älypuhelin on varustettu kestävällä rakenteella

Lenovon omistama Motorola-brändi on julkistanut CES-messujen yhteydessä uuden ThinkPhone-älypuhelimen.

Motorolan Lenovo ThinkPhone tulee ennakkotilattavaksi 6. tammikuuta alkaen 999 euron suositushinnalla. Virallinen myynti alkaa 23. tammikuuta.

ThinkPhone on selvä viittaus toiseen Lenovon aikanaan yritysostolla hankkimaan legendaariseen ja tätä nykyä jo 30-vuotiaaseen brändiin, alun perin IBM:n tunnetuksi tekemiin ThinkPad-läppäreihin. Sittemmin Think-alkuliitettä on hyödynnetty muissakin tuotteissa.

ThinkPadien tavoin yhdinkohderyhmää myös ThinkPhone-älypuhelimelle ovat yritykset.

ThinkPhonessa on panostettu kestävyyteen ja turvallisuuteen.

ThinkPhone.
ThinkPhone.

ThinkPhonen runko on alumiinia ja takapinta valmistettu aramidikuidusta, joka on ruostumatonta terästä vahvempaa. Kestävyydeltään ThinkPhone on myös IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis ja testattu osin Yhdysvaltain puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Näytön pintana on Corningin Gorilla Glass Victus -lasi.

Ainoa värivaihtoehto on musta Carbon Black. Takaa puhelimesta löytyy myös suurikokoinen ThinkPhone-logo.

Turvallisuutta ovat tuomassa aiemmistakin Motorola-älypuhelimista tuttu ThinkShield-kokonaisuus sekä lupaus neljän vuoden tietoturvapäivityksistä. Mukana on myös uusi Motorolan Moto Secure -turvasovellus, josta voi hallita yhteyksiä ja sovelluksille myönnettyjä lupia sekä luoda tiedon salattaville tiedoille.

Puhelimen sivulla on punainen lisäpainike, joka on toiminnallisuudeltaan osin kustomoitavissa.

ThinkPhone on IP68-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä.
ThinkPhone on IP68-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä.
ThinkPhone edestä ja sivulta.
ThinkPhone edestä ja sivulta.

ThinkPhonen yhteydessä esille on nostettu myös yhteistoiminta tietokoneiden, kuten ThinkPadien, kanssa. Uudella Motorolan Ready For -pohjaisella Think 2 Think -ratkaisulla puhelin voi yhdistyä automaattisesti lähellä olevan tietokoneen kanssa ja muodostaa Wi-Fi-yhteyden, ja Windowsin kautta voidaan muun muassa käyttää sovelluksia puhelimessa, nähdä ilmoitukset tai vastata puheluihin. ThinkPhonea on myös helppo käyttää tietokoneen web-kameran sijasta tiedostojen jakamisen ja yhdistetyn leikepöydän ohella.

Esiasennettuna ThinkPhonesta löytyvät myös muutamat Microsoft-sovellukset (Microsoft 365, Outlook ja Teams). Teamsissa ThinkPhonea voi käyttää myös radiopuhelinmaiseen yhteydenpitoon punaisella painikkeella.

ThinkPhonessa on 6,6 tuuman tasainen AMOLED-näyttö (P-OLED) 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella, 144 hertsin virkistystaajuudella, huipussaan 1 200 nitiin yltävällä kirkkaudella sekä HDR10+-tuella.

Takana ThinkPhone sisältää 50 megapikselin pääkameran 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakameran 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla sekä 2 megapikselin syvyyskameran.

Näytön yläreunan keskellä reiässä sijaitsee 32 megapikselin etukamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,45-aukolla.

ThinkPhone tukee 68 watin pikalatausta mukana tulevalla laturilla.
ThinkPhone tukee 68 watin pikalatausta mukana tulevalla laturilla.

Järjestelmäpiirinä ThinkPhonessa on Qualcommin viimeistä edellisen sukupolven huippuluokan Snapdragon 8+ Gen 1, jonka rinnalta löytyy 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) sekä 128, 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.1). 5 000 milliampeeritunnin akku tukee 68 watin pikalatausta ja 15 watin langatonta latausta.

5G-mobiiliverkkoyhteyden ohella ThinkPhone tukee myös Wi-Fi 6 ja 6E -yhteyksiä. Lisäksi ThinkPhonessa on muun muassa näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki, Bluetooth 5.2 -yhteys, NFC-lähiyhteys sekä USB-C-liitäntä.

ThinkPhonen mitat ovat 158,76 x 74,38 x 8,26 millimetriä ja paino 188,5 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona ThinkPhonessa on aluksi Android 13. Motorola lupaa puhelimelle kolme Android-versiopäivitystä neljän vuoden tietoturvapäivitysten ohella.

Motorolan turvasovellus mahdollistaa yhteyksien ja lupien hallinnan.
Motorolan turvasovellus mahdollistaa yhteyksien ja lupien hallinnan.