Microsoft Surface Go 2 julki – suurempi näyttö alkuperäisen kanssa samankokoisessa laitteessa

Microsoft on julkistanut uuden Surface Go 2:n, joka on seuraaja sen Surface-tietokonemalliston edullisimmalle laitteelle.

Edeltäjänsä tavoin myös Surface Go 2 on ensisijaisesti tablettilaite, jonka kanssa voi kuitenkin käyttää laitteeseen kiinnittyvää näppäimistöä.

Uutuus on tulossa saataville ensimmäisillä markkinoilla mukaan lukien Suomessa 12. toukokuuta alkaen. Microsoftin mukaan hinta on alkaen 479 euroa. Ennakkomyynti on alkamassa jo tänään.

Uusi Surface Go 2 tarjoaa nyt 10,5 tuuman näytön verrattuna alkuperäisen 10 tuumaan. Näytönreunukset ovat aiempaa pienemmät. Lisäksi näyttö on myös entistä tarkempi, akunkesto parempi ja laitteen sisuksissa paremmissa versioissa uudempi 8. sukupolven Intel Core m3 -suoritin. Muita parannuksia ovat vielä lisäksi muun muassa aiempaa paremmat studiotason mikrofonit.

Surface Go 2:n 10,5 tuuman näytön tarkkuus on 1920×1080 pikseliä 3:2-kuvasuhteella. Näyttöä suojaa Gorilla Glass 3 -lasi. Uusi Surface Go 2 on suuremmasta näytöstään huolimatta samankokoinen alkuperäisen kanssa, joten sen Type Cover -näppäimistökuoret ja muut lisävarusteet sopivat myös uudelle laitteelle.

Suorittimena on joko Intel Pentium Gold 4425Y tai Intel Core m3, joka tarjoaa jopa 64 prosenttia lisää suorituskykyä aiempaan verrattuna. RAM-käyttömuistia on 4 tai 8 gigatavua, sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua (eMMC) tai 128 gigatavua (SSD).

Liitäntöinä tarjolla on yksi USB-C, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSDXC-muistikorttipaikka sekä Surface Connect -liitäntä ja näppäimistöliitäntä. Takakameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja etukameran 5 megapikseliä. Myös Windows Hello -kirjautuminen onnistuu kameralla.

Tarjolle tulee myös 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyden sisältävä versio varustettuna myös integroidulla eSIMillä.

Microsoft lupaa Surface Go 2:n akunkestoksi 10 tuntia. Mukana toimitetaan 24 watin laturi.