LG Lifestyle TV – uusi televisiomallisto tulossa vuodelle 2022

LG julkaisi kaksi uutta Lifestyle TV -mallia, jotka tuovat kotiin uudenlaista ilmettä sekä mielenkiintoisia lisäominaisuuksia.

Myös Teknavin sivuilla useampaan otteeseen mainitut Samsungin Lifestyle-televisiot ovat saaneet alalleen kilpailua. Samsungin kovimpana haastajana myös LG on kertonut tuovansa markkinoille kyseisenlaisia “sisustustelevisioita”.

LG julkaisi tiedotteessaan kaksi Lifestyle TV -mallia: LG Objet TV (mallikoodiltaan 65Art90) sekä LG StanbyME (mallikoodiltaan 27Art10). Kuten LG:n mallikoodeissa on tapana, koodin ensimmäinen numero kertoo tässäkin tapauksessa television ruudun halkaisijan pituuden tuumissa, ja loput kertovat oman tarinansa televisioiden ominaisuuksista.

LG Objet TV

Objet on televisiona varustettu LG:n huippuluokan OLED evo -paneelilla. Kyseessä on sama paneeli, kuin esimerkiksi Teknavin testissäkin vieraillut LG G1 -televisio. Tämä paneeli eroaa perinteisemmästä OLED-paneelista muun muassa sen parannellun maksimikirkkauden ansiosta, joka onkin ollut jo pitkään yksi OLED-televisioita eniten vaivanneista heikkouksista. Lisäksi Objet on saanut osakseen 80-wattisen, 4.2-kanavaisen äänentoistojärjestelmän sekä LG:n intuitiivisen Magic Remote -kaukosäätimen.

Lifestyle TV:nä Objet on tehty kuitenkin toimimaan myös sisustuselementtinä, aivan kuten monillekin jo tutuksi käyneiden Samsung Lifestyle TV -mallienkin kohdalla. Ollessaan valmiustilassa Objet-television ruutu on peitetty tanskalaislähtöisen Kvadrat-tekstiilivalmistajan kankaalla. Tätä peitekangasta on saatavilla kolmessa eri värissä: beigenä, punaisena sekä vihreänä. 

LG Lifestyle TV Objet 2
LG Objet TV voidaan asentaa nojaamaan seinää vasten.

Peitekangas laskeutuu alaspäin kaukosäätimen painiketta painamalla paljastaen täten alla piilevän television ruudun. Objet voidaan kuitenkin myös asettaa niin kutsuttuun Line View -tilaan, jolloin vain television ruudun yläosa kurkistaa näkyviin peitekankaan takaa. Line View -tilassa Objet voi näyttää ruudullaan esimerkiksi päivämäärän ja kellonajan, television kautta kuunneltavan musiikin tietoja tai tiettyjä avaruus- ja luontoaiheisia kuvia.

LG kertoo Objet-television asennuksen olevan yksinkertaista ja rinnastettavissa taideteosten asetteluun modernissa galleriassa. Objet voidaan asettaa joko lattialle nojaamaan seinää vasten, tai seinäkiinnityksellä monien muidenkin televisioiden tavoin. Objetiin liitettävien ulkoisten laitteiden johdot voidaan LG:n mukaan piilottaa sen kehyksiin, jolloin itse television yksinkertaistettu design säilyy koskemattomana.

LG StanbyME

StanbyME on puolestaan ruudun kooltaan aivan eri kaliiberia, kuin Objet. Kuten mallikoodista voidaan päätellä, StanbyMEn ruudun halkaisija on vain 27 tuumaa, mikä on nykystandardeilla televisiolle suhteellisen minimaalinen koko. StanbyMEn kokoluokalle on kuitenkin olemassa erittäin selkeä syy.

LG Lifestyle TV StanbyME 1
LG StanbyME -televisiossa on sisäänrakennettu akku.

StanbyME-televisiota LG kuvailee “langattomaksi, yksityiseksi TV-ruuduksi”. Tämä televisio kulkee käyttäjänsä mukana minne vain sen sisäänrakennetun akun sekä piilotetuilla pyörillä varustetun jalkansa ansiosta. Television jalka sallii myös television kääntämisen sivusuunnassa, ja televisio voidaan tällöin jopa kääntää pystyasentoon, kallistaa alas- tai ylöspäin, ja sitä voidaan jopa nostaa tai laskea pystysuunnassa tarpeen mukaan. Yhdellä latauksella LG lupaa StanbyMEn tarjoavan noin kolme tuntia katseluaikaa.

Hyvän liikkuvuutensa ansiosta StanbyME-televisiota voidaan käyttää missä ja milloin tahansa, esimerkiksi keittiössä kokkailtaessa tai sängyssä makoiltaessa. Sisältöä StanbyME-televisiosta voidaan katsella esimerkiksi älypuhelimen avulla; StanbyME on varustettu NFC:llä sekä LG:n Mobile Screen Mirroring -tekniikalla. Etäkokouksia ja videopuheluita varten StanbyMEn jalassa on myös puhelimelle tarkoitettu pidike, ja itse televisiosta löytyy tottakai myös USB- sekä HDMI-liitännät muita ulkoisia laitteita varten. LG kertoo vielä lisäksi, että StanbyME-televisiota voidaan operoida paitsi kaukosäätimellä, myös kosketuksen ja liikkeen avulla.

LG Lifestyle TV StanbyMe 2
LG StanbyME:n mukana tuleva jalka mahdollistaa television kääntämisen joka suuntaan.

Ulkonäöltään StanbyME noudattaa selkeästi samoja periaatteita, kuin edellä mainittu Objet-televisiokin. StanbyMEn takakuori on päällystetty beigenvärisellä kankaalla, ja käyttämättömänä ollessaan se voi myös näyttää ruudullaan erilaisia taideteoksia, kellonaikaa, päivämäärää tai valokuvia.

LG:n Lifestyle TV:stä kuullaan todennäköisesti lisää vuoden alussa pidettävän CES 2022 -tapahtuman yhteydessä. Varmaa tietoa näiden televisioiden saapumisesta Suomen markkinoille ei kuitenkaan vielä ole. Objet-televisio lienee tulossa näillä näkymin Etelä-Korean markkinoille vielä tämän kuun aikana 9,9:n miljoonan Wonin hintaan, mikä vastaa noin 7 400:aa euroa.

LG Lifestyle TV StanbyMe 3

Kuvat: LG

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testissä LG:n G1 OLED -televisio – Kuin OLED, mutta parempi
Testissä Sony XR-55A80J – Loistava kuva tietyillä ehdoilla
Testi: Samsung QN95A Neo QLED – kehitystä oikeaan suuntaan
Samsung Lifestyle TV – uutta näkökantaa televisioihin
Teknavin joululahjavinkit – kodinelektroniikkaa joka lähtöön