Kolme uutta Bluetooth-yhteydellistä Marshall-kotikaiutinta julki - tällaisia ovat Acton III, Stanmore III ja Woburn III

Zound Industries on jatkanut Marshall-brändin kaiutinjulkistuksiaan kolmen uuden Bluetooth-kotikaiuttimen esittelyllä.

Uutuudet ovat Marshall Acton III, Stanmore III ja Woburn III.

Toukokuussa julkistettiin jo kannettavat uudet Marshall-kaiuttimet Willen ja Emberton II. Niistä poiketen nyt julkistetussa uutuuskolmikossa ei ole akkuja, vaan Acton III, Stanmore III ja Woburn III toimivat vain verkkovirrallla.

Acton III, Stanmore III ja Woburn III tukevat nyt Bluetooth 5.2 -yhteyttä ja tarjoavat edeltäjiään paremman äänentoiston laajemmalla äänialalla. Kaiutinten Dynamic Loudness -ominaisuus hienosäätää ääntä niin, että musiikki kuulostaa paremmalta jokaisella äänenvoimakkuudella. Placement Compensation -ominaisuus puolestaan huomioi kuunteluympäristön ja mukauttaa ääntä sitä heijastavien pintojen mukaisesti.

Acton III:n, Stanmore III:n ja Woburn III:n kerrotaan olevan myös valmiita tukemaan seuraavan sukupolven Bluetooth-ominaisuuksia tulevilla ohjelmistopäivityksillä.

Marshall Acton III eri väreissä.
Marshall Acton III eri väreissä.
Marshall Acton III:ssakin on pyöritettävät nupit äänenvoimakkuuden, basso- ja diskanttitoiston säätämiseen.
Marshall Acton III:ssakin on pyöritettävät nupit äänenvoimakkuuden, basso- ja diskanttitoiston säätämiseen.

Uusien kaiutinten designissa on lisäksi huomioitu ympäristöystävällisyys. PVC-muovia kaiuttimissa ei ole käytetty enää lainkaan, ja muusta muovista 70 prosenttia on kierrätettyä. Kaikki materiaalit ovat vegaanisia.

Toisistaan Acton III, Stanmore III ja Woburn III eroavat kooltaan ja kaiutinelementtien määrältään sekä teholtaan.

Pienimmässä Acton III:ssa on yksi woofer-elementti 30 watin vahvistimella ja kaksi diskanttielementtiä 15 watin vahvistimilla. Stanmore III:ssa wooferilla on 50 watin vahvistin diskanttien vastatessa Acton III:a.

Suurin Woburn III on varustettu woofer-elementillä yhdessä 90 watin vahvistimen kanssa, kahdella keskialueen elementillä 15 watin vahvistimilla ja kahdella diskanttielementillä 15 watin vahvistimilla.

Marshall Stanmore III eri väreissä.
Marshall Stanmore III eri väreissä.

Kaikki tarjoavat siis stereoäänentoiston. Taajuusvaste on 45 – 20 000 hertsiä Acton III:ssa ja Stanmore III:ssa, 35 – 20 000 hertsiä Woburn III:ssa. Acton III tuottaa 1 metrin etäisyydeltä mitattuna 95 desibelin, Stanmore III 97 desibelin ja Woburn III 100,5 desibelin äänenpaineen.

Koko kolmikosta löytyy päältä äänilähdepainike, käännettävät nupit äännenvoimakkuuden, basso- ja diskanttitoiston säätämiseen, toista/keskeytä-painike, taaksepäin/eteenpäin-kytkin sekä virtakytkin.

Kaikissa on langattoman yhteyden lisäksi 3,5 millimetrin liitäntä, Stanmore III:ssa lisäksi RCA-sisääntulo ja Woburn III:ssa vielä sen lisäksi HDMI-sisääntulo kaiuttimen liittämiseksi television pariksi.

Värivaihtoehtoja Acton III:sta ja Stanmore III:sta ovat musta, kerma ja ruskea, Woburn III:sta vain musta ja kerma.

Marshall Woburn III eri väreissä.
Marshall Woburn III eri väreissä.

Acton III:n mitat ovat 260 x 170 x 150 millimetriä ja paino 2,85 kilogrammaa, Stanmore III:n 350 x 203 x 188 millimetriä ja 4,25 kilogrammaa ja Woburn III:n 400 x 317 x 203 millimetriä ja 7,45 kilogrammaa.

Kaiuttimet ovat jo tilattavissa Marshall-verkkokaupasta. Toimitukset alkavat 23. kesäkuuta. Hinnat ovat 269 euroa Acton III:n, 369 euroa Stanmore III:n ja 569 euroa Woburn III:n osalta.

Woburn III:ssa on Bluetoothin ja 3,5 millimetrin liitännän lisäksi myös RCA- ja HDMI-sisääntulot.
Woburn III:ssa on Bluetoothin ja 3,5 millimetrin liitännän lisäksi myös RCA- ja HDMI-sisääntulot.