Googlelta uusia Nest-kotilaitteita: Nest Mini -älykaiutin ja Nest Wifi -reititinsarja

Google on julkistanut Made by Google -laitejulkistustilaisuudessaan myös uusia kotilaitteita niissä tätä nykyä käyttämänsä Nest-brändin alla.

Nest Mini -älykaiutin

Nest Mini säilyttää vuonna 2017 esitellyn Google Home Minin perusilmeen ja mitat täysin ennallaan mutta uutta rakenteessa on pohjassa aukko, josta Nest Minin voi kiinnittää helposti myös seinälle.

Nest Mini.
Nest Mini.

Uusikin Nest Mini tulee olemaan edelleen edullinen vaihtoehto Google Assistant -kaiuttimeksi. Nest Mini tulee kuitenkin tarjoamaan parannetun äänenlaadun, korkeammalla maksimiäänenvoimakkuudella sekä paremmalla matalien äänien bassotoistolla, joka on Googlen mukaan kaksi kertaa aiempaa voimakkaampi.

Nest Mini osaa myös säätää äänenvoimakkuuttaan automaattisesti muuttuvan taustamelun mukaisesti.

Aiemmin Nest Minin on raportoitu sisältävän myös jonkinlaisen läheisyyden tunnistuksen, joka muun muassa aktivoi äänenvoimakkuuden esittämisen laitteessa sen lähellä oltaessa.

Nest Minin rakenteessa käytetään nyt osittain kierrätysmateriaaleja. Kangaspinta on valmistettu täysin kierrätetyistä muovipulloista ja alaosan muovikin on 35-prosenttisesti kierrätettyä. Värivaihtoehtoja Nest Ministä on tumma ja vaaleampi harmaa, koralli sekä taivaansininen.

Euromaissa Nest Minin hinta on 59 euroa. Google ei ole vielä esitellyt älykaiuttimiaan Suomen markkinoille, koska Google Assistant ei vielä toimi suomeksi.

Nest Wifi -reititinjärjestelmä

Nest Wifi on puolestaan seuraaja aiemmalle Google Wifille.

Kyse on edelleen Wi-Fi-verkon reitittimestä. Useamman laitteen avulla voidaan luoda yhtenäinen laajempi mesh-tyyppinen Wi-Fi-verkko.

Nest Wifi ja Nest Wifi Point.
Nest Wifi ja Nest Wifi Point.
Nest Wifi Point eri väreissä.
Nest Wifi Point eri väreissä.

Uutta on, että samanlaisten reitittimien sijaan verkko voi koostua jatkossa Nest Wifi -pääreitittimestä sekä verkkoa laajentavista Nest Wifi Point -lisälaitteista. Kummankin pyöreälinjainen muotoilu on samankaltainen mutta hieman pienemmät Nest Wifi Point -laajentimet toimivat myös pienikokoisina Google Assistant -älykaiuttimina ja niissä pohjaosa sisältää aukot kaiuttimen toimintaa varten. Nest Wifi Pointeista löytyy takaa myös kytkin mikrofonin kytkemiseksi pois päältä.

Google kertoi, että Nest Wifi tuo aiempaan Google Wifiin verrattuna jopa kaksinkertaisen tiedonsiirtonopeuden sekä 25 prosenttia suuremman peittoalueen. Google mainitsi, että jatkossa yksi reititin ja yksi Nest Wifi Point -laajennin riittävät kattamaan jopa 350 neliömetriä vastaavan alan ja näin ollen jopa 85 prosenttia tavanomaisista kodeista.

Nest Wifi -verkkoa voidaan hallita älypuhelinsovelluksen kautta. Se mahdollistaa esimerkiksi tiettyjen laitteiden yhteyksien asettamisen etusijalle, Wi-Fi-verkon salasanan jakamisen kavereille sekä muut toiminnot.

Myös Nest Wifi -laitteiden rakenteessa käytetään kierrätettyä muovia.

Googlen mukaan Nest Wifi tulee saataville kahdeksalla markkinalla vielä vuoden 2019 aikana. Euromaissa yhden Nest Wifin hinta lähtee 139 eurosta. Yhdysvalloissa yhden Nest Wifin ja yhden Nest Wifi Pointin pakkaus maksaa 269 dollaria ja kahdella Nest Wifi Pointilla 349 dollaria.