DJI julkisti uuden kokoon taittuvan Mavic Air -dronen – halvempi vaihtoehto Mavic Prolle

Drone-valmistaja DJI on julkistanut uuden kokoon taittuvan, kannettavan Mavic Air -dronen New Yorkissa järjestetyssä tilaisuudessaan.

849 euron hintaan Suomessa myyntiin tuleva Mavic Air on DJI:n mallistossa edullisempi vaihtoehto Mavic Prolle, mutta kuitenkin vielä edullisempaa Sparkia kyvykkäämpi.

Mavic Airilla onnistuvat 12 megapikselin still-kuvat tai jopa 4K-tarkkuuden videokuvaus 24 tai 30 kuvan sekuntinopeudella. Hidastuskuvaus onnistuu 1080p Full HD -tarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella. 1/2,3 tuuman kennolla varustetun 24 millimetrin laajakulmakameran aukon koko on f/2,8. Uutta on 25 kuvaa yhdistävät 32 megapikselin Sphere-panoraamakuvat tavallisten horisontaalisten, vertikaalisten tai 180 asteen panoraamojen lisäksi.

Kameraa vakauttaa kolmisuuntainen gimbal.

Mavic Air avattuna lentämään.
Mavic Air avattuna lentämään.

Mavic Air on 41 prosenttia Mavic Prota kevyempi ja taittuu Sparkia pienemmäksi. Akkukesto uutuudessa riittää 21 minuutin lentoon, joka asettuu Sparkin ja Mavic Pron välimaastoon. Sisäistä muistia Mavic Airissa on 8 gigatavua, minkä lisäksi tarjolla on tietenkin muistikorttipaikka.

Mavic Airin huippunopeus on jopa 68,4 kilometriä tunnissa. 720p-tarkkuuden live-videokuva välittyy uusitun Wi-Fi-yhteyden ansiosta dronesta jopa 4 kilometrin päähän. Käyttöä helpottaa myös parannettu esteiden väistötoiminnallisuus.

Värivaihtoehtoja Mavic Airille ovat tässä kuvissa nähtävän punaisen ohella musta ja valkoinen.

Mavic Airin myös kokoon taittuva ohjain.
Mavic Airin myös kokoon taittuva ohjain.