Apple julkisti ja toi myyntiin MagSafe-lisäakun - kiinnittyy magneeteilla iPhone 12 -puhelinten takapintaan

Apple on julkistanut uuden MagSafe-lisäakun iPhone 12 -puhelimilleen.

Lisäakku kiinnittyy magneettien avulla kiinni iPhone 12 -puhelinten takapintaan ja lataa niitä langattomasti.

MagSafe-lisäakku on yhteensopiva iPhone 12 minin, iPhone 12:n, iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa. Ne sisältävät lasisen takapintansa alla magneetteja, jotka mahdollistavat MagSafe-lisävarusteiden kiinnittymisen. Aiemmin Apple on tarjonnut MagSafe-latureita, MagSafe-yhteensopivia suojakuoria, nahkataskukuoren sekä nahkalompakon.

Applen mukaan “MagSafe-lisäakku loksahtaa itsestään kohdilleen”, ja täydellisesti kohdistetut magneetit pitävät sen kiinni iPhone 12 -puhelimissa.

MagSafe-lisäakku on jo tilattavissa Applen omasta verkkokaupasta 109 euron hinnalla. Ainoa värivaihtoehto on valkoinen. Toimitukset käynnistyvät 19. heinäkuuta alkavalla viikolla.

MagSafe-lisäakku iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa.
MagSafe-lisäakku iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa.

Applen MagSafe-lisäakusta julkaiseman kuvan perusteella se sisältää 1 460 milliampeeritunnin ja 7,62 voltin jännitteellä 11,13 wattitunnin kapasiteetin. Sitä Apple ei ole kertonut, kuinka monta tuntia lisää toiminta-aikaa akku iPhone 12 -puhelimille tarjoaa.

Itse MagSafe-lisäakun voi ladata sen Lightning-liitännän kautta. Apple suosittelee käytettäväksi 20 watin tai tehokkaampaa USB-C-virtalähdettä ja USB-C-Lightning-kaapelia, joita ei lisäakun mukana.

iPhone 12 -puhelimia MagSafe-lisäakku lataa langattomasti jopa 15 watin teholla, kun se on itse kytketty virtalähteeseen. Itsenäisesti toimiessa latausteho rajoittuu 5 wattiin. Tieto MagSafe-lisäkun varauksesta on nähtävissä Akku-widgetissä sekä lisäksi lukitusnäkymässä.

MagSafe-lisäakku edestä ja takaa.
MagSafe-lisäakku edestä ja takaa.

Päivitetty kello 23.32: Lisätty tietoja akun kapasiteetista.