Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vielä viikkoja julkistukseen: Samsung Galaxy Note10+ ja Galaxy Watch Active2 esillä taas näyttävissä vuotokuvissa

Samsung järjestää 7. elokuuta seuraavan Unpacked-julkistustilaisuuden, jonka anniksi odotetaan muun muassa uusia Galaxy Note10 -huippupuhelimia sekä Galaxy Watch Active2 -älykelloa.

Tulevat uutuudet ovat paljastuneet useissa kuvavuodoissa jo nyt useita viikkoja ennen julkistamistaan.

Mobiilialan legendaarinen vuotaja Evan Blass on nyt jatkanut vuotoja myös mallinimet vahvistavilla markkinointikuvilla Galaxy Note10+:sta sekä Galaxy Watch Active2:sta. Uusia tietoja uudet kuvat eivät enää paljasta mutta tuovat lisävahvistusta aiemmille paljastuksille.

Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Evan Blass.

Lisäksi myös Roland Quandt on WinFuture.de-sivustolla julkaissut lisää kuvia Galaxy Note10:stä ja Galaxy Note10+:sta lukuisista eri kuvakulmista.

Samsung Galaxy Watch Active2. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Watch Active2. Kuva: Evan Blass.

Galaxy Note10:n lähtöhinnaksi Euroopassa on tulossa huhujen mukaan 999 euroa ja Galaxy Note10+:n 1 149 euroa. Galaxy Note10:n lähtöhinta vastaa Galaxy Note9:n kanssa nähtyä mutta nyt tarjolle on tulossa myös kalliimpi Galaxy Note10+. Suomessa hinnat ovat usein Samsungin tapauksessa olleet pari-kolmekymppiä yleiseurooppalaista tasoa korkeammalla ja sama saattaa toistua tälläkin kertaa.

Lähtöhinnoilla Galaxy Note10:n ja Note10+:n kerrotaan tulevan sisältämään 256 gigatavua tallennusmuistia, joten Samsung korottaa muistimäärän lähtötasoa uutuuksissaan. Lisäksi tarjolle odotetaan korkeammin hinnoin suurempia muistivaihtoehtoja, 512 gigatavua ja 1 teratavua.

Aiempien huhujen mukaan Samsungilta odotetaan jopa neljää Galaxy Note10 -mallia, Galaxy Note10:n ja Galaxy Note10+:n lisäksi 5G-versioita. 5G-malleista ei ole nähty vielä erikseen vuotokuvia tai kuultu edes juuri tarkempia raportteja.

Yhteistä Galaxy Note10:lle ja suuremmalle Galaxy Note10+:lle on laajasti etupuolen kattava näyttö, jossa yksittäinen etukamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle. Lisäksi kummastakaan ei löydy enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Myös rakenteeltaan ja sijoittelultaan puhelimet vastaavat toisiaan: pohjasta löytyy kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka, yläreunasta puolestaan korttipaikkojen kelkka sekä mahdollisesti myös infrapunalähetin tai jokin anturi. Äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet on sijoitettu vasemmalle kyljelle.

Galaxy Note10:ssä näytön koko on noin 6,3 tuumaa ja Galaxy Note10+:ssa 6,75 tuumaa. Koon lisäksi keskeisin ero puhelinten välillä on suuremman mallin lisänä sisältämä neljäs takakamera, 3D ToF -syvyyskamera. Kolmen muun takakameran odotetaan olevan laajakulmainen pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä optisen zoomin mukaan tuova telekamera.

Galaxy Note10 -puhelimiin odotetaan teknisinä ominaisuuksina hieman Galaxy Note9 ja Galaxy S10 -mallien Exynos 9820 -järjestelmäpiiriä tehokkaampaa Exynos 9825 -järjestelmäpiiriä (piirin valmistusprosessi voi muuttua 8 nanometristä 7 nanometriin), uutta nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistityyppiä sekä Galaxy Note10+:ssa tukea jopa 45 watin tehoiselle pikalataukselle. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Takana Galaxy Note10 -puhelimissa ei myöskään ole enää Samsungin pitkään huippupuhelimiinsa tätä ennen sisällyttämää sykeanturia.

Älykello Galaxy Watch Active2 tulee jatkamaan alkuperäisen Galaxy Watch Activen eleganttia tyyliä.

Huhujen mukaan Galaxy Watch Active2 tulisi alkuperäisestä poiketen saatavilla kahdessa koossa, jotka olisivat 40 ja 44 millimetriä. Lisäksi Galaxy Watch Active2:n uudistuksiin odotetaan lukeutuvan EKG-sydänsähkökäyrämittauksen sekä kaatumistunnistuksen.

Alla vielä aiempia vuotaneita kuvia Galaxy Note10:stä ja Note10+:sta. Alta löytyvät kuvat julkaisi Ishan Agarwal.

Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.