Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva Motorola One Action -älypuhelin paljastui uusissa kuvissa – luvassa edullisempi sisarmalli One Visionille

Motorolalta on tulossa uusi One Action -älypuhelinmalli, josta on nyt vuotanut lisää kuvia ja tietoja verkkoon. Oheiset kuvat julkaisi Roland Quandt WinFuture.de-sivustolla sen jälkeen, kun ne olivat ilmestyneet ennenaikaisesti Amazon-verkkokauppaan Saksassa. Samasta puhelimesta on jo aiemmin nähty ensimmäisiä vuotokuvia.

Muiden One-sarjan puhelinten tavoin One Action tulee kuulumaan Android One -ohjelmaan ja sisältämään näin puhtaan vakioversion Android-käyttöjärjestelmästä.

One Actionissa kyse on edullisemman keskihintaluokan älypuhelimesta, jonka kuoret on valmistettu muovista. Kuvissa puhelin on nähty kahtena värivaihtoehtona, tummana ja vaaleana.

Motorola One Action on varustettu pitkulaisella 21:9-kuvasuhteen näytöllä, jossa on 2520×1080 pikseliä. Etukamera on upotettu näytön keskelle vasempaan yläkulmaan. Näytön koon pitäisi olla 6,3 tuumaa.

Takana One Actionissa on kolme kameraa. Pääkameran tarkkuus on tietojen mukaan 13 megapikseliä, minkä lisäksi takana on myös 117 asteen näkymän tallentava ultralaajakulmakamera jota Motorola nimittää Action Camiksi. Kolmannen kameran yksityiskohdista ei ole tietoa mutta kyse saattaa olla vain syvyystietoja keräävästä kamerasta. Etukameran tarkkuus on myös 13 megapikseliä.

Sisuksista Motorola One Actionista löytyy Samsungin kahdeksanytiminen Exynos 9609 -järjestelmäpiiri, joka on pitkälti identtinen esimerkiksi Samsungin omassa Galaxy A50:ssä käytetyn Exynos 9610:n kanssa mutta hieman matalammin kellotaajuuksiin. RAM-käyttömuistia One Actionissa on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua.

Akun kapasiteetti on 3 500 milliampeerituntia ja sen lataus hoituu USB-C-liitännän kautta. Lisäksi yläpäästä löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Amazon-verkkokaupan paljastamien tietojen mukaan Motorola One Actionin hinta Saksassa on 299 euroa 4 ja 128 gigatavun muistiversiona. Tarjolle odotetaan kuitenkin myös edullisempia vaihtoehtoja 3 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 32 tai 64 gigatavun tallennusmuistilla.

One Actionin ohella Motorolalta odotetaan muitakin uutuuksia lähiaikoine One-puhelinten sarjaan, kuten neljällä takakameralla varustettua One Pro -huippumallia.

One-puhelinten mallistossa nyt käsitelty One Action sijoittuisi edullisemmaksi kuin aiemmin myyntiin tullut One Vision, jossa on esimerkiksi samanlainen näyttö ja sama järjestelmäpiiri mutta tarkemmat kamerat.

Uusien One-sarjan älypuhelinten julkistusta odotetaan syyskuun alussa Berliinissä järjestettävien IFA-messujen yhteydessä.